Casa Finola Competa

Competa: Casa Finola

Casa Finola, ett bed and breakfast som ligger i ett gammalt traditionellt spanskt hus beläget i den vackra bergsbyn Competa.

Följande kommer vi att titta på det lilla bed and breakfast vi bodde på under vårt besök i Competa och anledningarna till att vi skulle rekommendera detta B & B om du besöker byn.Casa Finola Interior Decoracion

Casa Finola ligger i byn Competa,21 km från Torre del Mar. Blanda in i den lugna traditionella spanska bygatan, detta är det perfekta läget om du letar efter några lugna dagar bort för att uppleva det fridfulla spanska bylivet. Även om det ligger på en lugn gata, bara 2 minuters promenad behövs för att sedan gå in på det vackra livliga Central Plaza i Competa. Här hittar du de många charmiga restaurangerna och kaféerna, och även den vackra katolska kyrkan i byn.

När det gäller parkering finns det en möjlig gratis parkeringsplats i närheten. Vi bestämde oss dock för att parkera mer i utkanten av byn och ta 5 minuters promenad till B&B eftersom byn kan kännas lite labyrint-aktig. 

När vi hälsades välkomna av den härliga värdinnan Finola kände vi oss omedelbart hemma tack vare det vänliga varma välkomnandet till detta vackra B&B.Casa Finola Terraza

Väl inne visades vi runt i den spektakulära traditionella spanska B&B, som vi omedelbart blev förälskade i, och introducerades till alla faciliteter som ingår i vår vistelse.

Huset har ännu inte förlorat sin imponerande klassiska spanska inredningen och stil, som består av 3 olika typer av rum till olika priser, antingen med utsikt över den vackra lugna byn eller de spektakulära sevärdheterna i bergen, tillsammans med ett privat badrum. Inredningen i rummen, som nämnts tidigare, har inte förlorat sin kontakt med den traditionella stilen i ett spanskt byhus. Rummet har fräscha rena handdukar och filtar vid behov samt badrum med olika badprodukter.Casa Finola Habitacion Interior Competa

Vi kan inte heller låta bli att nämna renligheten i rummen som är utmärkt.

Förutom rummen finns det ett härligt övre takterrass fullt av liv. Konst, blommor, hängmattor och solstolar alla med fantastisk utsikt över byn, bergen och till och med havet! Ett perfekt ställe att avsluta natten med en flaska Competa-vin.

Det finns en kontinental frukost i matsalen. Om du behöver göra ändringar i maten som erbjuds eller till och med tiderna, tveka inte att be så flexibelt för att passa din vistelse. Frukosten är enkel men av hög kvalitet.

Andra tjänster som finns tillgängliga är gratis wifi, både cykeluthyrning och biluthyrning, grillmöjligheter och mycket mer!Casa Finola Desayuno Competa

Från #insidemalaga kan vi bara delta i de bra recensionerna och kommentarerna som många besökare har skrivit: Utmärkt läge, bra värdinna och faciliteter, bra frukost och den fantastiska takterrassen. Och mycket viktigt: Mycket rena och bekväma rum.

Tack Finola för den fantastiska behandlingen och vi ses mycket snart Casa Finola!