MAC Genalguacil

Het MAC (Museum voor Hedendaagse Kunsten) van Genalguacil is slechts het visitekaartje van een verbazingwekkende en pittoreske stad overspoeld met kunst, werken en sculpturen. Sinds 1994 worden de Art Encounters gehouden in de steden, waardoor een moderne en hedendaagse tentoonstelling ontstaat, die de fundamentele basis en economische ontwikkeling van de stad Genalguacil wordt. 

Dankzij de organisatie van de Art Encounters heeft Genalguacil een perfecte symbiose en mix ontdekt tussen hedendaagse kunst en traditionele Malaga architectuur, zonder de charme van een witte stad in Malaga te verliezen. Na het bezoek aan het museum begin je aan een wandeling door de stad en ontdek je in elke hoek een artistiek wonder, en vooral de creativiteit om de essentie van de stad niet te verliezen.Kunst MAC Genalguacil

Waar is het MAC Genalguacil gevestigd?

Het museum bevindt zich in Calle Lomilla nº9. Maar in de volksmond bevindt het museum zich naast de kerk van San Pedro de Verona. Naast het museum is er een gemarkeerde parkeerplaats om het bezoek aan het MAC te vergemakkelijken. 

Hoe wordt het MAC verdeeld?

Het moderne gebouw is verdeeld in drie verdiepingen met drie tentoonstellingshallen. Elke kamer heeft een specifiek thema met zijn respectievelijke kunstwerken. De werken zijn goed gedefinieerd en verspreid over de kamer met goede verlichting en beschrijving. Tentoonstelling MAC Genalguacil

Wat is er te zien in het MAC

Tientallen hedendaagse kunstwerken met de stad, haar buren en haar omgeving als hoofdrolspelers. De werken zijn zeer divers, van schilderijen tot digitale werken. Het is geen groot museum, maar wel nieuwsgierig en divers. 

Overige MAC-diensten 

Het museum heeft een winkel waar u kleine cadeautjes en souvenirs van Genalguacil kunt kopen. Op de bovenste verdieping is er een loungebar met een terras om wat te drinken en te genieten van de Genal-vallei. De zolder dient als uitzichtpunt over de stad en de vallei. 

Dakterras MAC Genalguacil

Voor informatie over de openingstijden en tarieven van het Kunstmuseum in Genalguacil, bezoek hun website.