Hus La Casa de los Navajas Torremolinos Malaga

Torremolinos: Casa de los Navajas

I hjärtat av Torremolinos nära den historiska stadskärnan, syns ett bostadspalats som heter Casa de los Navajas, ett sensationellt hus byggt i Neo-Mudejar-stil, mellan några träd och byggnader som skapar stor nyfikenhet och förvånar besökarna.

Var ligger Casa de los Navajas?

Casa de los Navajos ligger i centrala Torremolinos, cirka 20 minuter från centrala Malaga. Specifikt bredvid stranden i El Bajondillo 5 minuter från den historiska stadskärnan.

Kan vi besöka den här platsen?

Ja, du kan besöka detta palats. Det öppnar från fredag ​​till söndag, och öppettiderna är från 11 till 14 och från 18 till 20, inträdet till byggnaden är helt gratis. Kontrollera alltid det aktuella schemat innan du besöker detta monument på +34 952 37 19 09

Vem byggde den här byggnaden?

Detta bostadspalats byggdes mellan 1926 och 1927 av en affärsman från Málaga vid namn Antonio Navajas tillägnad odling av sockerrör. Byggnaden förvärvades och restaurerades av Torremolinos stadshus efter många års övergivande för att återupptas för allmänheten 2014.

Vad är dess arkitektoniska struktur?

Slottet byggdes i neo-Mudejar-stil som blomstrade i provinsen Malaga i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Byggnadens utsmyckning har en stor inspiration i Alhambra i Granada med inslag av mozarabisk konst.
 

Konstruktionen består av två våningar med två runda torn i varje ände av byggnaden. Bottenvåningen för familjens hem medan den övre våningen fungerar som utsiktspunkt över havet.

Vad används för närvarande byggnaden för?

För närvarande är det förutom besök av tusentals turister per år värd för ett stort antal offentliga evenemang som konserter, utställningar och teater. Byggnaden har också rum för privata evenemang som bröllop och andra ceremonier.

För mer information om Torremolinos Village: besök byrådssidan