Tolox Dorp Malaga

Tolox

Het witte dorp Tolox, omringd door rivieren en bergen van de Sierra de las Nieves, creëert een perfecte omgeving waar de natuur, de traditie en gastvrijheid van Malaga samenkomen.

Tolox Pueblo Malaga Panorama

Waar is Tolox gevestigd

Tolox is gelegen in het binnenland van de provincie, 57 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 2.107 inwoners. Het dorp is gelegen in de regio Las Sierras de las Nieves.

De oorsprong van de naam Tolox

De naam van het dorp Tolox lijkt te komen van “Tulos” wat hoge berg of hoge rots betekent.

Waar te parkeren in Tolox

Binnen het dorp zijn er niet veel parkeermogelijkheden, aangezien de meeste straten autovrij zijn. We kwamen de stad binnen maar zodra we de hellingen zagen, keerden we ons om en parkeerden net buiten de stad net voorbij het welkomstbord van Tolox en liepen we richting het centrum.

Curiosa over Tolox

Tolox staat bekend om zijn warmwaterbronnen en fonteinen met genezende doeleinden, aangezien het water een gas afgeeft dat door de luchtwegen wordt opgenomen.

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Tolox

 • Tolox Spa: Don José García Rey, een inwoner en apotheker, begon een wetenschappelijk onderzoek naar de bronnen van Tolox, waarbij hij de nadruk legde op de gassen voor genezende doeleinden die het bronwater afgeeft. In 1869 werd de inhalatiekuur ingehuldigd met zijn water, dat grote atleten van over de hele wereld aantrekt.Balneario de Tolox Malaga
 • Barrio Alto en Barrio Castillo: In de 9e eeuw zijn er gegevens dat er een kasteel in Tolox was, vandaar de naam Barrio Castillo. Tegenwoordig zijn alleen overblijfselen van een muur bewaard gebleven die te zien zijn in de smalle steegjes in het centrum en er zijn overblijfselen in sommige privéwoningen. De Barrio Alto is een pittoreske plaats met typisch Andalusische straatjes, met steile steegjes met hoekjes vol kleurrijke bloemen en traditionele gevels.Muralla Castillo Tolox Malaga
 • House Museum of Popular Arts: Geopend sinds 1992, het is een museum in de stijl van de 19e eeuw. Een museum waar de drie expositieruimtes je terugbrengen naar de vorige eeuw. De tentoonstelling die bestaat uit voorwerpen, speelgoed en gereedschappen van hoe het veld werd bewerkt, heeft ook enkele stukken uit de laatste molen in Tolox. Het heeft ook een tentoonstelling met afbeeldingen en foto’s uit de jaren vijftig.Casa Museo de Artes Populares Tolox Malaga
 • Kerk van San Miguel Arcángel: Gebouwd in 1505. Het was in deze kerk waar de christenen hun toevlucht zochten tijdens de Moorse opstand van 1568. Na een brand werd het in 1577 herbouwd door de hoofdmeester van de kathedraal van Malaga. De kerktoren is gebouwd met een oude minaret van de oude moskee.Iglesia de San Miguel Arcángel Tolox Malaga
 • Hermitage van San Roque: Het werd gebouwd in de jaren 80 van de twintigste eeuw op ongeveer 2km van het gemeentehuis op de overblijfselen van een primitieve kluis ter ere van de patroonheilige van het dorp: San Roque.
 • Hermitage van Virgen de las Sierra: Het werd gebouwd met natuursteen uit de regio en vormt een prachtig landschapsbeeld, gelegen in het hart van de Sierra de las Nieves, op 5 km van het dorp.
 • Cueva de la Tinaja: Gelegen in de Arroyo de los Horcajos in het natuurpark Sierra de las Nieves.
 • Fuente de MazacoteFuente del Mazacote Tolox Malaga
 • Keramische gekko’s: Tijdens je wandeling door het dorp zul je drie kleuren gekko’s observeren en kunnen volgen. Elk geeft een historisch deel van het dorp aan: rood (de beschaving en het fort), groen (interieur van het fort), blauw (historische wijk).
  Recorridos y Senderos Tolox Malaga

Waar te eten in Tolox

La Plaza Restaurant: Gelegen naast het stadhuis van het dorp. Dit restaurant maakt deel uit van een hostel. De menukaart is zeer gevarieerd met zeer zorgvuldige en uitgebreide gerechten van zeer goede kwaliteit. Er zijn traditionele gerechten en andere zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. De prijs-kwaliteitverhouding is het zeker en vast waard.

Voor meer informatie over Tolox Dorp: bezoek de website van het Gemeentehuis.