Contemporary Art Museum Genalguacil

MAC Genalguacil Museum

MAC Genalguacil (Museo de Arte Contemporáneo) är endast visitkortet av en fantastisk och pittoresk stad översvämmad med konst, verk och skulpturer. Sedan 1994 har evenemanget ”Encuentros de Arte” (Art Encounters) hållits i städerna och skapat en modern och samtida utställning som blir den grundläggande basen och den ekonomiska utvecklingen i staden Genalguacil.

Tack vare organisationen Art Encounters har Genalguacil upptäckt en symbios och en perfekt blandning mellan samtida konst och traditionell Malaga-arkitektur utan att förlora charmen att vara en vit by i Malaga. Efter besöket på museet börjar du en promenad genom staden och upptäcker i varje hörn något konstnärligt underverk och framför allt är det kreativiteten att inte förlora kärnan i en traditionell stad.

Vart ligger MAC Genalguacil?

Museet ligger på Calle Lomilla nr 9. Men i allmänhet ligger museet bredvid kyrkan San Pedro de Verona. Bredvid museet finns en markerad parkeringsplats för att underlätta besöket i MAC.

Hur fördelas MAC?

Den moderna byggnaden är uppdelad i tre våningar med tre utställningshallar. Varje rum har ett specifikt tema med sina respektive konstverk. Verken är väldefinierade och fördelade i hela rummet med bra belysning och beskrivning.

Vad kan du finna på MAC?

Dussintals verk av samtida konst med huvudpersoner staden, dess grannar och dess omgivningar. Konstverken är mycket olika, från målningar till digitala verk. Det är inte ett stort museum men det är nyfiket  och mångsidigt.

Andra MAC tjänster

Museet har en souvenirbutik för att köpa små presenter och souvenirer från Genalguacil. På de övre våningarna i museet finns en loungebar med en terrass för att ta en drink och njuta av Genaldalen. Det har också en vind som fungerar som utsiktspunkt för att få en vacker utsikt över staden och dalen.

För mer information om öppettider och priser för Museum of Art i Genalguacil, besök deras hemsida.

 

Julio 2020