Alora Pueblo Malaga

Alora

Álora, en vit by full av kulturellt och historiskt arv genom århundradena. Dess slott och dess gamla stad är ett bevis på detta stora förflutna.

Var ligger Álora

Álora ligger 43 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 12.985 invånare. Kommun begreppet har en dimension på nästan 170 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Álora

Namnet härstammar från den romerska befolkningen att Álora tidigare var med namnet <Lluro>.

Denonym av folket av Álora

Invånarna kallas ”perote eller perota” eller ”aloreño eller aloreña”.

Monument och intressanta platser i Álora

 • Slottet Álora: Slottet är en arabisk fästning med ursprung som går tillbaka till feniciska tider som ligger på kullen ”Cerro de las Torres”. När romarna anlände befäste de feniciska ruinerna. Med ankomsten av vandalfolket förstördes den nästan helt, araberna skulle återställa byggnaden och förvandla den till en fästning och bostad. Från slottet kan du njuta av Guadalhorce-dalen och utsikten över staden Álora. Castillo de Alora Malaga
 • Klostret och Hermitage i Nuestra Señora de Flores: Beläget 2 km från stadens centrum, från denna fristad kan du njuta av ett vackert landskap i provinsen inklusive Sierra de Abdalajís och El Torcal. Klostret byggdes på 1500-talet och grundades av recollect franciskaner som stannade på platsen fram till 1835.Convento y Ermita de Nuestra Señora de Flores Alora Malaga
 • Utsiktsplats Ali Ben Falcum ”al Baezi”: Utsiktsplatsen ligger bredvid slottet och erbjuder en vacker panoramautsikt över den bördiga slätten Álora och El Valle del Guadalhorce.
 • Church la Veracruz: Beläget på Calle Veracruz, detta tempel är från 1500-talet och byggdes för att fira segern över de moriska rebellerna under 1568-1570, tolv morer såldes för att finansiera arbetet. Inuti är bilderna av Nuestra Señora de la Piedad och Santa Veracruz vördade.
 • Kyrkan Nuestra Señora de la Encarnación: Beläget på Plaza Baja, är det ett av de mest framstående monumenten i staden, tillsammans med det arabiska slottet. Det är den största kyrkan i provinsen efter katedralen i Malaga. Byggandet av templet började år 1500 på platsen för en gammal moské efter återerövringen av området. Byggnaden består av tre skepp åtskilda av tjocka toskanska stilpelare, bågarnas spandlar representerar* apostlarna. Träramen på taket är av flamländskt ursprung (Belgien). De viktigaste verken utfördes under 1500-talet och avslutade kyrkan 1699.
 • Kapell santa brígida: Eremitaget byggdes på 1500-talet. I kapellet är bilden av Vår Fru av Huvudet vördad. Inuti finns en underbar fresk också från 1500-talet.
 • Kapellet i las Torres
 • Monument till ”Malagueña” Flamenco Music: Ett ögonblick tillägnat flamencomusik byggd med brons, järn och sten. Hyllning till en variant av flamencostilen som heter ”La malagueña” som föddes i Áloras länder. Monumentet åtföljs av stenar och monoliter som bär namnen på de stora sångarna i ”Malagueña” -stilen.Monumento Malagueña Alora Malaga
 • Cruz del Humilladero: Detta lilla kapell bredvid klostret Nuestra Señora de Flores firar överlämnandet av nycklar till byn Álora år 1484 av den sista arabiska borgmästaren till de katolska monarkerna.
 • Eremitage av las Tres Cruces: Denna eremitage av de tre korsen byggdes mellan 1600-1700-talet, med flera efterföljande renoveringar. På denna plats firades Verdiales festligheter i början av maj. Det märkliga är att det ligger på gränsen till kommunerna AlmogíaÁlora och Cártama. Också nära Pizarra där processionerna i de fyra städerna finns i ”Cruces de Mayo”  och där olika ”pandas de verdiales” firas. Inne i kapellet har varje stad ett litet altare.
 • Kommunalt museum ”Rafa Lería”: Beläget i Kristi skola som var en del av det gamla sjukhuset San Sebastián bredvid inkarnationens kyrka. Sedan 2003 har det inrymt ett museum som visar mer än 200 föremål om staden Áloras historia, kultur och arv med omnejd.
 • Museum Bachiller och Aljibe

För mer information om byn Álora: besök kommunfullmäktiges sida