PR-A 54 TELEFERICO - BENALMADENA

Gångled PR-A 54: linbanan ner till Benalmádena

PR-A 54


SVÅRIGHET

Lätt

VARAKTIGHET

ca 1 timme

AVSTÅND

4km

MAXIMAL HÖJD

750m

MINSTA HÖJD

240m

Början av stigen

Toppen av Calamorro kan klättras med linbanan från El Arroyo de la Miel i Benalmádena. När du har njutit av utsikten som erbjuds på toppen av berget finns det flera stigar att gå ner till Benalmádena eller en stig som tar dig till Alhaurín de la Torre. I den här artikeln fokuserar vi på nedstigningen längs PR-A 54-leden från toppen av Calamorro till Arroyo de la Miel.

Vi parkerade vår bil på parkeringen som ligger bredvid linbanestationen Arroyo de la Miel.

Början av banan

På toppen, bredvid linbanestationen, är utsiktspunkten där vår nedstigning börjar längs en cementerad stig som är lätt att ta sig fram på och gå och njuta av utsikten över kusten.

Rutten

Efter att ha gått ca 10 minuter anländer vi till Puerto de las Ovejas där vi hittar några informativa affischer om faunan i området och några skyltar för att gå till Benalmádena (GR 249 – 6 KM) och Alhaurín de la Torre (GR 249 – 6,3 KM).Puerto de las Ovejas PR-A 54 Teleferico Benalmadena

Vid denna punkt hittar vi till höger början av PR-A 54-leden där vi börjar nedstigningen längs en stenig grusväg, efter ca 10 minuter hittar vi en gaffel där PR-A 55-spåret börjar, men vi svänger vänster för att fortsätta längs PR-A 54-spåret.

Ruta Sendero PR-A 54 Teleferico Benalmadena

Stigen är lätt att gå men i vissa områden hittar vi sandmark som kan orsaka halka. Under denna del av nedstigningen fick vi inte utsikt över kusten då vi var i en ravin. Vi fortsätter att gå i ca 25 minuter i rask takt och anländer till en asfalterad väg. Denna väg går också upp till Mirador de la Cañada del Lobo men om du svänger höger tar den dig till Benalmádena.Fin Sendero PR-A 54 Teleferico Benalmadena

Slutet av rutten

När vi når vägen fortsätter vi vår nedstigning tills vi når Calle Espino där Arroyo de la Miel-kyrkogården ligger. Vi följer denna väg tills vi når gångtunneln på MOTORVÄG AP-7. Vi fortsätter ner till centrala Arroyo de la Miel där linbanan är och parkeringen för vår bil.

För mer information om Benalmádena Pueblo: besök vår Benalmádena-sida