Jorox Vattenfall Alozaina Malaga

Alozaina:  Jorox Vattenfall

Letar du efter en plats för att bada och svalka dig i gratis i Malaga?  Vi guidar dig till en vacker plats 10 minuter från staden Alozaina där du hittar ett av de unika hörnen i Sierra de la Nieves-regionen med de mest förändrande landskapen i området och till och med i provinsen Malaga.

Jorox är en liten by med cirka tjugofem invånare som ligger bredvid motorvägen A-366 några kilometer från Alozaina. I området sticker överflödet av vatten som rinner genom dussintals diken i byn ut och kommer från källan till floden Jorox som slutar i Charco de la Caldera. Ravinerna, klipporna, det kristallklara vattnet och vattenfallet gör Jorox-dalen till en plats för aktiv turism, vilket belyser vandring och canyoning.

Vid ingången till byn finns ett dussin parkeringsplatser, om inte, finns det flera utrymmen längre fram bredvid den enda restaurangen i byn, Venta-Bar Rivita, som erbjuder tapas och portioner till bra priser.

Det enda hörnet som döljer denna vackra by är Cascada del Charco de la caldera. Ett vackert vattenfall där du kan gå canyoning eller ta ett svalt bad. Det är viktigt att komma ihåg att i tider med extrem värme eller under sommarsäsongen är det möjligt att hitta vattenfallet med lite eller inget vatten. Det mest rekommenderade datumet att besöka platsen är på våren eller slutet av sommaren.

Tillgången till vattenfallet är inte särskilt väl skyltad och vägen är av medelsvår. Infarten ligger i första kurvan på nedstigningen mot byn. Vägen till vattenfallet är relativt kort och kan nås på cirka 10-15 minuter. Svårigheten finns på sluttningarna av backarna med sandjord och med möjlighet att halka. Dessa backar är inte trevliga på vägen upp för människor som inte är vana vid vandring.

Jorox vattenfall är en plats där den naturliga miljön råder utan att vara en turistattraktion som utnyttjas för att locka hundratals människor. Det är en relativt liten damm utan campingområden eller fritidsanläggningar. Det rekommenderas att ta med vattenskor och mycket vatten att dricka.

För mer information om byn Alozaina: besök stadsfullmäktiges sida