Waterval van Jorox Alozaina Malaga

Alozaina: Waterval van Jorox

Ben je op zoek naar een plek om gratis te baden en af ​​te koelen in Malaga? We begeleiden je naar een prachtige plek op 10 minuten van het dorp Alozaina waar je één van de unieke hoeken van de Sierra de la Nieves-regio vindt met de meest gevarieerde landschappen in de omgeving.

Jorox is een klein dorpje van ongeveer vijfentwintig inwoners dat naast de snelweg A-366 ligt op enkele kilometers van Alozaina. In het gebied valt de overvloed aan water op dat door tientallen sloten door het dorp stroomt, afkomstig van de bron van de Jorox-rivier die eindigt in de Charco de la Caldera. De ravijnen, rotsen, het kristalheldere water en de waterval maken de Jorox-vallei tot een plek voor actief toerisme, met de nadruk op wandelen en canyoning.

Bij de ingang van de toegang tot het dorp zijn er een tiental parkeergarages, zo niet, dan zijn er meerdere parkeerplaatsen verderop naast het enige restaurant in het dorp, genaamd Venta-Bar Rivita, die tapas en porties tegen goede prijzen aanbiedt.

De unieke hoek die dit prachtige dorp verbergt, is de Cascada del Charco de la Caldera. Een prachtige waterval waar je kunt canyoning of een koel bad kunt nemen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het in tijden van extreme hitte of in het zomerseizoen mogelijk is om de waterval te vinden met weinig of geen water. De meest aanbevolen datum om de plaats te bezoeken is in de lente of het einde van de zomer.

De toegang tot de waterval is niet erg goed aangegeven en het pad is van gemiddelde moeilijkheidsgraad. De toegang bevindt zich in de eerste bocht in de afdaling naar het dorp. Het pad naar de waterval is relatief kort en kan in ongeveer 10-15 minuten worden bereikt. De moeilijkheid is te vinden op de hellingen met zandgrond en met de mogelijkheid van uitglijden. Deze hellingen zijn niet prettig op weg naar boven voor mensen die niet gewend zijn aan wandelen.

De Jorox-waterval is een plek waar de natuurlijke omgeving heerst zonder een toeristische attractie te zijn die wordt geëxploiteerd om honderden mensen aan te trekken. Het is een relatief kleine vijver zonder kampeerterreinen of recreatievoorzieningen. Het wordt aanbevolen om waterschoenen mee te nemen en voldoende water te drinken.

Voor meer informatie over Alozaina dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.