Alozaina Village Malaga

Alozaina

Alozaina dorp, onderdeel van de Sierra de las Nieves de Málaga waar de Mozarabische geest en de legende van María Sagredo nog steeds leven.

Waar ligt Alozaina

Alozaina ligt op 54 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 2.052 inwoners. De grootte van het gebied is 34 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Alozaina

De naam Alozaina dorp komt uit het Arabisch en betekent <klein kasteel>.

Curiosa van Alozaina

  • In het schild van het dorp verschijnt een jonge vrouw met twee bijenkorven die ze op enkele Moren gooien tijdens de moorse opstand in 1570. Deze jonge vrouw is María Sagredo, de heldin van de streek.

Naam van Alozaina

De inwoners van Alozaina worden “Pecheros” genoemd, na de herovering in 1484 werden de landen opnieuw bevolkt met buitenstaanders, zij betaalden eerbetoon genaamd “pecho“, daarom waren de gelovigen die de eerbetoon betaalden “Pecheros“.

Monumenten en bezienswaardigheden van Alozaina

  • Kerk van Santa Ana: Deze tempel werd gebouwd in 1505. De huidige kerk werd gebouwd in de 18e eeuw met verschillende restauraties in latere eeuwen.
  • Torreón de María Sagredo: De toren is de rest van het oude kasteel van Alozaina. In de 16e eeuw tijdens de Moorse opstand. In deze toren werd de geschiedenis en de legende van María Sagredo geboren, die Alozaina verdedigde in 1570 toen er alleen kinderen, ouderen en vrouwen in de stad werden gevonden.
  • Arco de Alozaina: Een eerbetoon aan de Moorse periode van het dorp, gebouwd in 1951, en is een van de belangrijkste elementen van het dorp.

Jorox

Jorox, een dorp met ongeveer 24 inwoners dat behoort tot de stad Alozaina, valt op door zijn prachtige groene vallei die wordt begunstigd door het mediterrane klimaat. We benadrukken het grote netwerk van sloten van Arabische oorsprong die werden gebouwd om nabijgelegen boomgaarden te irrigeren en de tien oude molens te verplaatsen in het gebied waarvan de overblijfselen bewaard zijn gebleven, maar in particuliere handen. De fauna en flora van de Jorox-vallei is te danken aan het overvloed aan water, de bewoners herinneren zich geen moment waarop hun bron zijn stroom heeft verloren, zelfs in tijden van droogte. Als je in het gebied van de Sierra de las Nieves bent en Jorox passeert, is het de moeite waard om even te stoppen om te genieten van de grotten, paden, sloten en natuurlijk de waterval.

  • Waterval van Jorox of El Charco de la Caldera: Een prachtige waterval waar je een koel bad kunt nemen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het in tijden van extreme hitte of in het zomerseizoen mogelijk is om de waterval te vinden met weinig of geen water. De aanbevolen datum om de plaats te bezoeken is in de lente of het einde van de zomer. In het gebied voeren ze canyoning-activiteiten uit en deze Singular Corner van de Jorox-waterval mag niet ontbreken op hun avontuurlijke routes. Klik hier om te weten hoe u bij Charco de la Caldera komt.Cascada de Jorox Alozaina Malaga
  • Hermitage Santo Cristo Vera Cruz Jorox: Gelegen in het lagere deel van het dorp, een traditionele hermitage van eenvoudige constructie gevormd door een enkel schip dat de Cristo de la Vera Cruz herbergt.
  • De geboorte van Jorox rivier 
  • Jorox UitkijkpuntMirador de Jorox Alozaina Malaga

Voor meer informatie over Alozaina dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.