Alozaina Village Malaga

Alozaina

Alozaina, en del av Sierra de las Nieves i Malaga där den mozarabic anden och legenden om María Sagredo lever vidare.

Var ligger Alozaina?

Alozaina ligger 54 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 2 052 invånare. Kommunterminen har en dimension på nästan 34 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Alozaina

Namnet på staden kommer från arabiskan och betyder <små slottet>.

Demonym av folket i Alozaina

Invånarna heter ”Pecheros”.

Kuriosa om Alozaina

  • I stadens vapensköld dyker en ung kvinna upp med två nässelfeber och kastar dem på några morer. Den här unga kvinnan är María Sagredo, Hjältinna av Alozaina.
  • Invånarna i Alozaina kallas «Pecheros», efter återerövringen 1484 återbefolkades länderna med människor utifrån, de hyllade ”Pecho», därför var det trofasta folket att betala hyllningen «Pecheros».

Monument och plats av intresse en Alozaina

  • Santa Ana-kyrkan: Detta tempel byggdes 1505. Den nuvarande kyrkan byggdes på 1700-talet med olika restaureringar under de följande århundradena.Iglesia de Santa Ana Alozaina Malaga
  • Tornet María Sagredo: Tornet är resten av det gamla slottet Alozaina. På 1500-talet under det moriska upproret. Historien och legenden om María Sagredo, som försvarade byn 1570, när endast barn, äldre och kvinnor stannade kvar i staden.
  • Alozaina Arch: En hyllning till den moriska perioden i staden, byggd 1951, och är en av de viktigaste delarna av staden.

För mer information om byn Alozaina: besök stadsfullmäktiges sida