Casabermeja Pueblo Malaga

Casabermeja

Casabermeja, staden där de döda begravs stående … reciterar dikter på kyrkogården… och tänder facklor för att minnas deras avlidne.

Var ligger Casabermeja

Casabermeja ligger 28 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 26,259 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 105,10 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Casabermeja

Stadens namn kommer från arabiska ”Casr Bermeja” vilket betyder slott Bermeja.

Denonym för folket i Casabermeja

Invånarna kallas ”Casabermejeños” eller ”Bermejos”.

Var man kan parkera i Casabermeja

Stadens centrum har mycket branta backar, därför rekommenderas det att parkera i utkanten av staden, särskilt om du inte är van vid att parkera i branta backar.

Monument och sevärdheter i Casabermeja

  • Cementery of San Sebastián: Casabermeja-kyrkogården förklaras vara ett nationellt monument och en plats av kulturellt intresse. Under All Saints ’Day anordnas ett poesihändelse som heter «Verser som begraver sommaren», tillsammans med en traditionell fackelljus tändning och en guidad natt tur. Innan evenemanget bleker de lokala kvinnorna nischer och dekorera gravarna med blommor. De säger att de döda i Casabermeja begravs stående, för på distans verkar det som om nischer är vertikala på grund av sin arkitektoniska konstruktion.
  • Kyrkan Nuestra Señora del Socorro: Dess datering går tillbaka till 1550, men på grund av ändringar på 1700- och 1800-talet finns det inte mycket kvar av de ursprungliga elementen.
  • Zambra Tower: Fyra kilometer från staden finns en arabisk vakttorn från 1200-talet. Detta torn ligger på 913m höjd och fungerar som en otrolig utsiktspunkt där du kan få vidsträckt utsikt över provinsen Málaga och Granada. Den nås från vägen MA-3101 där du kan parkera din bil, men kom ihåg att du efteråt måste göra en lätt vandringsväg på cirka 45 minuter.Torre Zambra Casabermeja
  • Peñas de Cabrera: Det är en förhistorisk plats med en serie grottmålningar och gravyrer. Det är en uppsättning med 35 målningar och gravyrer uppdelade i 22 grottor (du behöver inte gå i grottorna för att se dem). Det ligger 4 km från staden, dess tillgång är efter 3 kilometer på vägen till Colmenar.
  • Toro de Osborne: Detta monument hittar du vid ingången till staden, detta är en av de tre Osborne-tjurarna i provinsen Malaga. Du kan närma dig den med bilen och det fungerar som en fantastisk utsiktspunkt att se hela staden Casabermeja.
  • Villa Romana Cortijo Robledo:Villa Romana Cortijo Robledo Casabermeja Malaga
För mer information om Casabermeja Pueblo: besök byrådssidan