Donde relajarse en Fuengirola

5 ställen att koppla av på i Fuengirola

Var att koppla av i Fuengirola? Fuengirola är en kommun där tusentals besökare fyller sina stränder, barer och restauranger varje dag. Gatorna fulla av liv och glädje förvandlar en gammal fiskeby till en modern kommun tillägnad turism i hjärtat av Costa del Sol.
 
Trots det faktum att Fuengirola är en mycket populär stad för miljontals turister under det senaste decenniet, finns det alltid några charmiga hörn där man kan koppla av, njuta av god utsikt eller läsa en bra bok i fred.
 
Det är uppenbart att alla stränder, torg och parker i Fuengirola är platser att koppla av och njuta av. Men sedan har vi valt en serie hörn som har en speciell touch för att kunna slappna av ännu mer.
 

Fuengirola / Torreblanca Tjuren

I provinsen Malaga finns tre Osborne-tjurar. Det började som en reklamaffisch som marknadsför Osborne-gruppens konjak som började placeras i slutet av 50-talet. Sedan 90-talet har det ansetts vara en symbol för Spanien och har ansetts vara ett kulturarv.
 
Toro de Torreblanca kan nås från bougainvillea gatan genom en stig på cirka 50 meter utan svårighet. Från planada del toro har du vacker utsikt över Los Boliches, havet och hamnen.
 
Mirador Toro Osborne Fuengirola Malaga
 

Sohail Castle Gardens

Om du vill känna hur fenicierna kände när de anlände till Fuengirola för 2000 år sedan måste du gå till trädgårdarna där kommunens ursprung började. Slottet erbjuder stora grönområden perfekt för att ligga ner, läsa en bok, eller ha en romantisk picknick på gräsmattan framför Sohail Castle med havsutsikt.

Sendero de las Presas Urban Path

En liten stadsvandring från promenaden bredvid Chiringuito Rincón Marinero kan nås på leden, det kan tyckas lite konstigt eftersom du ser en mörk bro, korsar du under bron kommer du till ett spår som verkar ha lett någon annanstans, utan byggnader. Det är en enkel och avslappnad väg, det vill säga den är inte sportig, den behöver inte heller klättras. Stigen tar dig från strandpromenaden till Parque de las Presas. Gör inte det här spåret på natten eller när det regnar.Sendero de las Presas Fuengirola Malaga

Vågbrytaren «La T»

Vad är mer avslappnande än ljudet av havet i solen? Mellan stränderna i Fuengirola och Los Boliches är piren känd bland folket som «La T». Du kan sitta på de stora klipporna som bildar piren och du kan välja mellan många utsikter att koppla av: hamnen, berget eller havet. Vad mer kan du önska dig?

Floden av Fuengirola fritidspark

Fuengirolas flod erbjuder gröna områden fulla av fritid för sport: bordtennis, cykelbanor, basketboll. Om du gillar vattenaktiviteter i tider med bra väder kan du hyra trampbåtar. En fantastisk plats där floden, havet och Sohail-slottet möts.

För mer information om Fuengirola: besök sidan City Council page