Vad ska man se i Alcaucín?

Vad ska man se i Alcaucín? Alcaucín är en liten stad i Axarquía vid foten av Sierra de Tejada, en timme från Malagas huvudstad. Staden i sig är inte så stor men det är värt ett besök om du är i området.

Alcaucín fylls ej av stora fantastiska monument, men det utesluter inte den typiska charm den besitter i att vara en av Malagas byar. Här är en lista över monument och sevärdheter som du bör besöka i Alcaucín.

stadens centrum ligger rådhuset och kommunens kyrka på samma mysiga torg. Stadshuset byggdes på ett traditionellt sätt och belyser dess klocka. Det delar torget med Iglesia de Nuestra Señora del Rosario, det enda templet i staden som byggdes 1732 men renoverades 1945.Kyrka Alcaucin Malaga

Calle La Fuente ligger det mest framstående monumentet i Alcaucín, vilket är La Fuente de los Cinco Caños, funktionen av detta har haft en mycket viktig betydelse under historien för alcaucimeños. Källans särdrag är att vattnet aldrig har slutat flyta och källan har aldrig torkat, inte ens i tider av stor torka. För närvarande söker invånarna i staden och regionen efter vattnet från källan eftersom det innehåller en speciell smak och medicinska egenskaper.

Fontän Alcaucin

Calle El Rosario slutar vid Plaza Salia där det finns en fontän som fungerar som en rondell. På detta torg ligger Mesón El Ciervo, vars byggnad blir en av de mest framträdande i staden eftersom dess arkitektur och dekor respekterar den typiska Malaga-traditionen för ett värdshus. Titta speciellt på ornamenten på taket och de övre fönsternas målade glas.

Restaurant El Cuervo Alcaucin Malaga

Uppför Calle del Calvario finner du Eremitaget till Jesús del Calvario bredvid Alcaucín-kyrkogården. Eremitaget rymmer skulpturen av Jesús del Calvario som led stora skador 1936, men på grund av folkets stora hängivenhet återställdes detta arbete.

Church Nuestra Señora del Rosario Alcaucin Malaga

I utkanten av staden ligger 6 kilometer från ruinerna av slottet i Zalia, en fästning byggd av fenicierna och återuppbyggd av araberna. Du kan göra ruinerna med bil och sedan gå upp till fots till toppen, det är inte en stor ansträngning och det är värt det eftersom du från slottet kan se hela staden och Sierra de Tejada.

Zalia Castle Ruins Alcaucin Malaga

För mer information och vad du kan se i Alcaucín Kommun: besök rådhusets webbplats