Wat te doen en bezoeken in Alcaucín Malaga

Wat te doen in Alcaucín

Wat te doen in Alcaucín? Alcaucín is een klein dorp aan de voet van de Sierra de Tejada in de Axarquía, op slechts een uur rijden van de stad Malaga. Het dorp zelf is niet erg groot, maar het is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent.

Alcaucín heeft geen grote opmerkelijke monumenten, maar het sluit niet uit dat het niet de typische charme van een wit dorpje heeft. Hier is een lijst met monumenten en bezienswaardigheden die u in Alcaucín niet mag missen.

In het centrum van het dorp vind je het stadhuis en de kerk die op hetzelfde gezellig plein staan. Het stadhuis is gebouwd in traditionele Spaanse stijl. Het deelt het plein met de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, de enige tempel in het dorp dat werd gebouwd in 1732 maar gerenoveerd in 1945. Town Hall Church Alcaucin Malaga

In Calle La Fuente is het meest prominente monument in Alcaucín, dat is La Fuente de los Cinco Caños, deze fontein had tijdens de geschiedenis een zeer belangrijke betekenis voor de alcaucimeños. Het bijzondere van de fontein is dat het water nooit is gestopt met stromen en dat de bron nooit is opgedroogd, zelfs niet in tijden van grote droogte. Momenteel gaan de inwoners van de stad en de regio op zoek naar het water uit de bron, omdat het een eigenaardige smaak en geneeskrachtige eigenschappen bevat. 

Fountain Cinco Cañas Alcaucin

Calle El Rosario eindigt bij Plaza Salia waar een fontein is die dienst doet als rotonde. Op dit plein bevindt zich de Mesón El Ciervo, waarvan het gebouw een van de meest prominente in het dorp is, aangezien de architectuur en decoratie de typische Malaga-traditie van een herberg respecteren. Kijk vooral naar de ornamenten op het dak en het glas in lood van de bovenramen. 

Restaurant El Cuervo Alcaucin Malaga

De Calle del Calvario leidt naar de Hermitage van Jesús del Calvario naast de Alcaucín-begraafplaats. De hermitage herbergt het beeld van Jesús del Calvario dat in 1936 grote schade opliep, maar dankzij de grote toewijding van de mensen van Alcaucín werd dit werk gerestaureerd.

Aan de rand van het dorp, de ruïnes van het kasteel van Zalia, een fort gebouwd door Feniciërs en herbouwd door de Arabieren, ligt het op 6 kilometer afstand. Je kunt de ruïnes met de auto bezoeken en dan naar de top lopen, het is geen grote inspanning en het is de moeite waard aangezien je vanaf het kasteel het hele dorp en de Sierra de Tejada kunt zien.

Zalia Kasteel Alcaucin Malaga

Voor meer informatie over wat te zien en te bezoeken in Alcaucín Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.