Almachar Dorp Malaga

Almáchar

Almáchar, een wit dorpje in de Axarquía, gedoopt als hoofdstad van de muskaatdruif en waar de traditionele koude soep uit Malaga vandaan komt: el ajoblanco.

Waar bevindt Almáchar zich

Almáchar ligt 36 km van de stad Malaga met een bevolking van 1.811 inwoners. De grootte van het gebied is 73,1 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Almáchar

De naam van de stad komt van het Arabische “Al Maysar”, wat “Land van de weilanden” betekent.

Inwoners van Almáchar

De inwoners worden “Almachareño of Almachareña” genoemd.

Curiosa van Almáchar

  • Ajoblanco, de typische koude soep uit Malaga komt oorspronkelijk uit dit dorp.
  • De stad heeft de bijnaam “De hoofdstad van de Muscat-druif“, deze heerlijke druif is de basis van de zoete Malaga-wijn.

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Almáchar

  • Kerk van San Mateo: De belangrijkste en enige tempel van het dorp, gelegen aan de Plaza de España, werd gebouwd in 1505. De kerk werd gebouwd in een laatgotische bouwstijl met renaissancistische elementen. Samengesteld uit drie beuken gescheiden door kolommen, werden de zijbeuken later in de 19e eeuw gebouwd. De zijbeuken herbergen de afbeeldingen van La Dolorosa en de Christus van het Hart van Jezus, en het hoofdschip met aan het hoofd het centrale altaarstuk is de Christus van de Groene Band: de Christusbeschermer van de Almáchareños. De vierkante klokkentoren is gebouwd in de Mudejar-stijl.Iglesia de San Mateo Almachar Malaga
  • Rozijnen Museum: Museum van de Rozijn gelegen aan de Plaza del Santo Cristo in een traditioneel Andalusisch huis. De collectie van het museum bevat traditionele voorwerpen en voorwerpen die in het begin van de 20e eeuw werden gebruikt voor wijngaarden en het snoeien.Rozijnen Museum Alamchar

Gastronomie van Almáchar

Ajoblanco: een koude soep die wordt beschouwd als een variant van Andalusische gazpacho. Het gerecht bestaat uit brood, knoflook, gemalen amandelen, olie, zout en water. Meestal vergezeld van muskaatdruiven of stukjes meloen.

Voor meer informatie over Almáchar Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis