Jimera de Libar Dorp Malaga

Jimera de Líbar

Jimera de Libar, gelegen in de regio van het natuurpark Sierra de Grazalema, is de perfecte en ideale omgeving voor wandelliefhebbers.

Waar ligt Jimera de Líbar 

Jimena de Líbar op ligt 128 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 372 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 27 vierkante kilometer.

Inwoners van Jimera de Líbar

De inwoners worden “jimero of jimera” of “jimerano of jimerana” genoemd.

Oorsprong van de naam Jimera de Libar

De oorspronkelijke naam van het dorp was “Inz-Almaraz”, wat “kasteel van de vrouw” betekent. Na de herovering door de Katholieke Koningen werd de naam veranderd in “Ximera de Libar”, die is afgeleid van de huidige naam.

Bezienswaardigheden & monumenten in Jimera de Líbar

  • Hermitage van de Maagd van GezondheidErmita de la Virgen de la Salud Jimera de Libar
  • Kerk van de RozenkransIglesia del Rosario Jimera de Libar
  • Molen de bloem
  • Finca El Tesoro
  • Fontein-Bron: De bron dateert van rond het jaar 1789 volgens de inscriptie die de bron bevat, die op zijn beurt een van de eerste verwijzingen naar de huidige naam van het dorp bevat. De fontein is de afgelopen eeuwen een van de belangrijkste infrastructuren geweest die de inwoners van water hebben voorzien, de dorst van de dieren hebben gelest, en het overtollige water stroomde naar de openbare wasserette voor gebruik.
  • Wasserij: Openbare wasserette, naast de fontein is er een ruimte die de afgelopen eeuwen werd gebruikt om kleding te wassen. Het is een belangrijke ontmoetingsplaats geweest voor het sociale leven van de Jimeranos en Jimeranos die altijd een ontmoetingsplaats is geweest.Lavadero Publico Jimera de Libar
  • Herdenkingsplaats Fray LeopoldoFray Leopoldo Jimera de Libar

Eten en Drinken in Jimera de Libar

  • Bar-Mirador La Placita: Gelegen aan de Avenida Fuerzas Armadas. Een gezellig terras bij de ingang van het dorpje met overdag uitzicht over de Sierra. ’s Avonds is het een onverslaanbare plek om een ​​paar drankjes, biertjes en tapas te genieten tegen geweldige prijzen.Bar Mirador La Placita Jimera de Libar Malaga
  • Allioli Bar: Gelegen aan Plaza San Roque in het station van Jimera de Libar. Tientallen ambachtelijke en Belgische bieren naar smaak. Goede hamburgers en een goede sfeer, vooral tijdens avonden met livemuziek.

Waar te overnachten in Jimera de Libar

  • Inz-Almaraz: Gelegen in het centrum van de stad en Calle Martires de Igueriben. Unieke accommodatie in het dorp boven het gelijknamige bar-restaurant dat bestaat uit 4 verzorgde kamers met eigen badkamer en wifi-verbinding.

Voor meer informatie over Jimena de Líbar dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.