Benaojan Dorp Malaga

Benaoján

Benaoján, een dorp op een bevoorrechte plek in de Sierra de Grazalema, waar de grote grotten een verrassing zijn voor elke bezoeker.

Waar ligt Benaoján 

Benaoján ligt 134 km van de hoofdstad van Malaga en heeft 1.476 inwoners. De grootte van het gebied is 32 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Benaoján

De naam Benaoján komt uit het Arabisch waar “Ben-“, “zoon” betekent en Oján een naam is, dus “Zonen van Oján“.Schild Benaojan Malaga

Inwoners van Benaoján

De inwoners worden “benaojano of benaojana” genoemd.

Bezienswaardigheden en monumenten in Benaojan

  • Kerk Nuestra Señora del Rosario: De tempel werd gebouwd in de 17e eeuw met daaropvolgende hervormingen. De deuropening van de kerk is een halfronde boog met daarboven een nis die het beeld van de Maagd herbergt. De klokkentoren heeft twee lichamen, een onderste met een vierkante plattegrond en het bovenste achthoekige lichaam. Binnen belichten we de beelden van San Marcos en de Virgen del RosarioKerk Nuestra Señora del Rosario Benaojan Malaga
  • Cueva del Gato: De grot is niet toegankelijk zonder autorisatie, omdat deze niet is toegankelijk en veilig is voor bezoekers. De site is omgevormd tot een recreatiegebied met wandelpaden en plekken om te zwemmen.
  • Pileta Grot: Door de wetenschappelijke gemeenschap erkend als een van de belangrijkste grotten op het schiereiland en zelfs in Europa. Het interieur herbergt meer dan 3.000 voorbeelden van rotskunst uit verschillende periodes. Vanwege het grote belang werd het al in 1924 uitgeroepen tot Rijksmonument en geniet het maximale bescherming. Het was aan het begin van de 20e eeuw toen de grot werd ontdekt door een boer uit de omgeving, Jose Bullon. Deze boer vond de grot toen hij op zoek was naar uitwerpselen van vleermuizen om als meststof te gebruiken. De grot heeft een route van 2,3 km gedeeld door verschillende kamers die tot 60 meter lang en 30 meter hoog kunnen worden. De route staat vol met stalactieten, stalamieten, zuilen, en meren van grote schoonheid. Menselijke activiteit werd alleen uitgevoerd in de eerste kilometer van de grot, als is waargenomen dat het gewone leven plaatsvond in de eerste 200 meter en de rest werd gebruikt voor rituele en magische ceremonies. De eerste menselijke aanwezigheid was in het paleolithische tijdperk, waar ongeveer 15 jager-verzamelaars ongeveer 10.000-30.000 jaar geleden zouden leven. Volgens recente studies was de laatste menselijke aanwezigheid in deze grot ongeveer 6000-8000 jaar geleden, een menselijke aanwezigheid zoals we die nu kennen, gewijd aan de landbouw. U kunt de grotten alleen bezoeken op reservering, u kunt reserveren op het nummer +34 677 610 500.
  • Cueva del Hundidero
  • Torre del Moro: The Moorse toren or the Sexima Toren is gelegen aan de rand van het dorp, ongeveer op 10 minuten met de auto. Het is één van de hoogtepunten van Benaoján, gebouwd door moslims tijdens de Arabische overheersing. De toren diende als toevluchtsoord bij aanvallen en als uitkijktoren over de Guadiaro-vallei. Momenteel is er nog maar één muur van de toren over.

Voor meer informatie over Benaoján dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.