Ojen Pueblo Malaga

Ojén

Een wit dorpje die waakt over de kust van Marbella vanaf de berg waar een wandeling door de grotten en een glas cognac traditie zijn.

Waar ligt Ojén 

Ojén ligt op 56 km van de stad Malaga met een bevolking van 3.702 inwoners. De grootte van het gebied is 85,92 vierkante km.

Herkomst van de naam Ojén

De naam van het dorp komt van het Arabische “Joxán“, wat ruw en hard betekent.

Inwoners van Ojén

De inwoners worden “ojeneto of ojeneta” genoemd.

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Ojen

  • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Incarnatie: De huidige tempel werd in 1505 gebouwd in opdracht van de aartsbisschop van Sevilla op een oude moskee van waaruit je nog steeds de klokkentoren kunt zien die de oude minaret van de moskee was. In de 16e eeuw, na de opstand van de Moren, werd de kerk herbouwd door bisschop Francisco Blanco. Binnen in de tempel staat het beeld van San Dionisio de Areopagita, beschermheilige van het dorp en de lokale bevolking .La iglesia de Nuestra Señora De la Encarnación Ojen Malaga
  • Fontein van de Chorros: De fontein met vijf pijpen werd in 1905 gebouwd door Pedro Sánchez. Deze bron was een groot levensonderhoud voor de stad waar de buren water kwamen halen met potten en kruiken. Het resterende water uit de bron wordt door sloten geleid om de boomgaarden en velden van de stad te irrigerenFuente de los Chorros Ojen Malaga
  • Oliemolenmuseum
  • Aguardiente Museum
  • De tijdperken
  • De grotten van OjenCuevas de Ojen Malaga
  • Grot van de KolommenCueva de las Columnas Ojen Malaga

Geschiedenis van Ojén

Neanderthaler aanwezigheid is gevonden in het Midden-Paleolithicum, en er zijn andere neolithische nederzettingen in de Pecho Redondo-grot. Over aanwezigheid in de Romeinse tijd zijn geen geschriften gevonden, hoewel aangenomen wordt dat er een menselijke aanwezigheid zou kunnen zijn.

In 711 begint de Arabische benaming waar een bevolkingskern wordt waargenomen in het gebied van Ojén, door middel van overblijfselen van het kasteel en het gebruik van water voor landbouw vergelijkbaar met de irrigatiekanalen van Istán.

De eerste keer dat Ojén wordt genoemd, is in de “Kroniek van de heldendaden van de emirs in Cordoba”. Volgens de kroniek begint Abderramán III een strijd om de opstand van de Mozarabs (christenen die in moslimlanden woonden) en de Muladís van Málaga te onderwerpen. Het is bekend dat een van de veldslagen tussen de rebellen en het leger plaatsvond voor de muren van het kasteel van Ojén. De opstand van de Mozarabs leidde tot het bestaan ​​van een kortstondige regering met kapitaal in Bobastro; in 921 bevrijdde Abderramán Ojén en werd zijn kerk omgebouwd tot moskee.

In 1485 heroverde Ferdinand de katholiek het dorp. Ojén was afhankelijk van Marbella, dat ook dat jaar was heroverd, waar de koningen de aanwezigheid van moslims op minder dan een liga van de kust niet toestonden om hun samenwerking met de Turkse piraten en de Berbers te vermijden, en veel inwoners van Marbella vestigen zich in Ojén

Ojén wordt gevormd als een “raad” en de begrenzing van de term wordt uitgevoerd. Ojén is afhankelijk van Marbella, dat een raadslid benoemt met civiele en strafrechtelijke jurisdictie. Er waren toen 114 inwoners in Ojén, van wie vier oude christenen. In 1505 werd in opdracht van de aartsbisschop van Sevilla, Diego de Deza, de canonieke bouw van de huidige parochie van Onze-Lieve-Vrouw van de Incarnatie verricht. In 1568, tijdens het bewind van Felipe II, vond de opstand van de Moren van Istán plaats, en in 1569 werden ze vergezeld door de Moren van Ojén, die met hun families en bezittingen naar de nabijgelegen bergen vluchtten en het land verlieten na hun dood. buren, oude christenen en staken de kerk, huizen en gewassen in brand. Felipe II benoemt de hertog van Medina Sidonia en de hertog van Arcos om de Serranía de Ronda te kalmeren en de opstand te beëindigen.


In 1570 eindigde de oorlog en werd Ojén opnieuw bevolkt door oude christenen. In 1609 werden de Moren definitief uit de regio verdreven door koning Felipe III.

In 1807 werd Ojén onafhankelijk van Marbella.

In 1905 gaf Pedro Fernández opdracht tot de bouw van de Fuente de los Chorros, die in 2006 werd gerestaureerd door Enrique Salvo Rabasco en zijn team van restaurateurs.

In 1906 bouwden de Marqués de Larios het Palacio de Juanar als jachthuis, waar ooit koning Alfonso XIII was uitgenodigd. Het Palacio de Juanar werd in 1965 erkend als “Nationale Parador” en wordt sinds 1984 beheerd door een arbeiderscoöperatie uit Ojén.

Voor meer informatie over Ojén dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.