Cuevas de San Marcos Dorp Malaga

Cuevas de San Marcos

Cuevas de San Marcos, een dorp in het binnenland in de regio Nororma waar wandelen, bergbeklimmen en speleologie de attracties zijn.

Waar ligt Cuevas de San Marcos

Cuevas de San Marcos ligt op 82 km van de stad Malaga met een bevolking van 3.648 inwoners. De grootte van het gebied is 37 vierkante km.

Herkomst van de naam van San Marcos

Het dankt zijn naam aan het grote aantal natuurlijke grotten in de omgeving. Hoewel tijdens de Middeleeuwen de dorpen Cuevas de San Marcos en Cuevas Bajas “Cuevas de Belda” werden genoemd.

Inwoners van Cuevas Marcos

De inwoners worden “Cuevacho of Cuevacha” genoemd.

Monumenten en Bezienswaardigheden in Cuevas de San Marcos

  • Kerk van San Marcos Evangelista: De tempel dateert uit de 17e eeuw met een belangrijke daaropvolgende hervorming door Juan de la Reina die de architectuur omvormde tot een laatbarokke en neoklassieke stijl. Aan de buitenkant markeren we een hoge gevel met een semi-puntige boog. De klokkentoren werd gebouwd in de 18e eeuw en bestaat uit drie delen, die het metselwerk en de baksteen voor de constructie benadrukken. Binnen is de figuur van de Wonderbaarlijke, de Maagd van de Rozenkrans, Maagd van Smarten, en het beeld van Onze Vader Jezus Nazareno.Iglesia de San Marcos Evangelista Malaga
  • Hermitage van de Virgen del Carmen
  • Luis Armiñan-brugPuente Luis Armiñan Cuevas de San Marcos Malaga
  • Watermolen La  AceñaNoria de la Aceña Cuevas de San Marcos Malaga

Voor meer informatie over Cuevas de San Marcos Pueblo: bezoek de pagina het gemeentehuis.