Pujerra Dorp Malaga

Pujerra

Pujerra, een dorp omringd door de oranje en bruine kleur van kastanjes in de herfst, waar de legende van de Visigotische koning Wamba leeft.

Waar ligt Pujerra 

Pujerra is gelegen in de Genal-vallei in de regio Serranía de Ronda, 110 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 301 inwoners. De grootte van het gebied is 24 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Pujerra

Tot nu toe weten we de oorsprong van de naam Pujerra niet, als u meer informatie heeft over de oorsprong van de naam stuur ons dan een e-mail. Dank je.

Inwoners van Pujerra

De inwoners worden “pujerreño of pujerreña” genoemd.

Curiosa over Pujerra

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Pujerra

  • Het Koperen Bos: Het meest prominente monument in het gebied is natuurlijk. De herfst verandert de prachtige Genal-vallei in een perfecte, prachtige plek om te wandelen en te fotograferen. Tijdens de maanden oktober en november verliezen de duizenden kastanjebomen die deel uitmaken van de vallei hun gele, bruine, oranje en okerkleurige bladeren en vormen zo het bos dat metaforisch bekend staat als “Het Koperen Bos” of “Het Gouden Woud”.
  • Kerk van de Heilige Geest: De bouw van de kerk vond een paar jaar na de val van Ronda in 1485 plaats, net voor de christelijke verovering van het Nasrid-koninkrijk Granada. De tempel bestaat uit een enkel rechthoekig schip met het dak bedekt met een houten frame in Mudejar-stijl. Binnenin, aan de linkerkant, vinden we het beeld van de 17e-eeuwse San Antonio de Padua-patroon van Pujerra. De exterieurarchitectuur valt op door zijn soberheid en zijn barokke belfort met zijn drie klokken die in een hoek van de tempel te vinden zijn.
  • Hermitage van San Antonio de Padua: tijdens de spaanse burgeroorlog hebben de inwoners van Pujerra, Antonio Chicón Mena en Benito Guerrero Calvente, het beeld van de beschermheilige van het dorp gered. Om de vernietiging van het beeld van de beschermheilige van Pujerra, San Antonio de Padua, te voorkomen,. Ze verstopten het onder enkele kurkbomen op een plaats op twee kilometer van het dorp, bekend als Bentomiz. Na de oorlog ging een bewoner genaamd José de Amalia, op zoek naar de verblijfplaats van het beeld om het naar de gemeente Cartajima te brengen, zodat er een waardige restauratie kon worden uitgevoerd. Het is bekend dat deze inwoner enkele kilometers te voet door velden en steile hellingen maakte, maar toch zijn missie vervulde. Jaren later, toen de democratie in de jaren negentig arriveerde, werd besloten een hermitage the bouwen op deze plaats. De dag van San Antonio de Padua wordt gevierd op 13 juni, maar de Pujerra-bedevaart is op de tweede zaterdag van augustus gehouden in het Bentomiz-complex om te voorkomen dat het niet samen valt met de kermis (Feria). Ermita de San Antonio de Padua Pujerra
  • Buste van koning Wamba: Gelegen op Plaza Vieja. Koning Wamba, die het Visigotische schiereiland regeerde tussen 672 en 680. Volgens de legende was deze koning een dorpeling die zich toelegde op de teelt van het land en dat hij na de dood van Recesvinto werd gekozen als koning. De Visigotische troon werd vacant gelaten zonder monarch. Een commissie bestaande uit edelen en geestelijken kreeg de opdracht om naar de nieuwe koning te zoeken zonder te weten waar hij woonde. Tijdens de zoektocht hoorden ze een stem van een vrouw die de naam Wamba verschillende keren riep vanuit de Tajo de la Zorra, omdat het tijd was voor het middagmaal. Dit toevallige incident zorgde ervoor dat ze Wamba, de veronderstelde koning-uitverkorene, lokaliseerden. Hij verzette zich tegen de ridders die ‘hem met de dood kwamen bedreigen’ als hij niet mee kwam. Hij beweerde dat hij zijn land wilde dienen, maar dat zijn hoge leeftijd en schaarse cultuur een belemmering zouden zijn. Na een lange discussie liet de Goth het in de handen van de goddelijke wil: en zei: “wanneer deze prikkel die ik in mijn hand heb bloeit, zal ik de koning van Spanje zijn”, riep hij uit. Er wordt gezegd dat wanneer hij de stok in de grond stak werd die plotseling groen met talrijke witte bladeren en bloemen”, waarvoor hij de kroon moest accepteren.Buste Standbeeld Koning Wamba Pujerra Malaga
  • Kastanje MuseumKastanje Museum Pujerra Malaga
  • Hiladero fontein: Deze fontein is een van de belangrijkste monumenten in het dorp. Ondanks zijn moderne uiterlijk is deze fontein al eeuwen in gebruik. Volgens sommige documenten uit de 16e eeuw dateert de fontein uit de tijd van de moren. Het was van groot belang, want totdat het waterleidingnet werd geïnstalleerd, was dit het belangrijkste waterbron voor de inwoners van Pujarreños.Fontein Hiladero Pujerra Malaga
  • FonteinFontein Pujerra Malaga

Geschiedenis van Pujerra

Het dorp werd in 1814 onafhankelijk door toedoen van koning Ferdinand VII vanwege hun heroïsche deelname aan de Onafhankelijkheidsoorlog tegen Frankrijk en Napoleon. Het document dat de koning aan het dorp Pujerra gaf bevat een prachtig heroïsch vers dat vertelt: “Napoleon, Napoleon veroverde heel Spanje, maar je kon het land van de kastanjes niet veroveren.”

Voor meer informatie over Pujerra Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.