Manilva Pueblo Malaga

Manilva

Manilva heeft de elementen om elke bezoeker te verrassen, van de vreugde die de kust biedt tot de rust van het dorp.

Waar ligt Manilva

Manilva ligt op 104 km van de stad Malaga met een bevolking van 15.528 inwoners. De grootte van het gebied is 35,58 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Manilva

Tot nu toe weten we de oorsprong van de naam Manilva niet, als u meer informatie heeft over de oorsprong van de naam, stuur ons dan een e-mail.

Inwoners van Manilva

De inwoners worden “manilveño of manilveña” genoemd.

Bezienswaardigheden en monumenten in Manilva

Manilva Costa: San Luis de Sabinillas
  • Castillo de la Duquesa (Playa de la Duquesa): Ook wel Fortín de Sabinillas genoemd, het werd gebouwd op muren van Romeinse oorsprong tijdens het bewind van Carlos III rond 1767. Het doel was om het gebied te verdedigen tegen piraterij en de kapers die de Oppervlakte. Tot een paar jaar geleden werd het kasteel gebruikt als kazerne voor de Carabineros en de Guardia Civil. Het herbergt momenteel het burgemeesterskantoor en een archeologisch museum.Duquesa Kasteel Manilva Malaga
  • Kerk van San Luis de Sabinillas
  • Chullera-toren
  • Gemeentelijk archeologisch museum
  • Hermitage Nuestra Señora del CarmenHermitage Kerk Nuestra Señora de Carmen Manilva Malaga
Manilva Pueblo – Dorp
  • Kerk van Santa AnaKerk Santa Ana Manilva Malaga
  • Casa de los Torres: Gelegen aan Calle Botica. Het is een typisch Andalusisch herenhuis uit de 18e eeuw. De buren wijzen dit huis aan als het oudste van het dorp, wat niet waar is. Het werd gerenoveerd en gerestaureerd in 2015. Momenteel heeft het een culturele bestemming waar de Manilva flamenco culturele club is gehuisvest en waar ze tentoonstellingen houden.


Voor meer informatie over Manilva Pueblo: bezoek de website van het gemeentehuis.