Serrato Dorp Malaga

Serrato

Serrato is het laatste dorp die zijn onafhankelijkheid heeft bereikt en vormt daarmee in 2014 de gemeente nummer 103 in de provincie. Een klein dorpje van agrarische oorsprong, vanwege de grote vruchtbaarheid van zijn land, vestigden de Romeinen zich in de regio en er werden verschillende sculpturen uit die tijd gevonden: het bronzen hoofd van Dioysios en de herder van Serrato.Calle Pueblo Serrato Malaga

Waar ligt Serrato

Serrato ligt op 79 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 477 inwoners. De grootte van het gebied is 22,19 vierkante kilometer.

Inwoners van Serrato

De bewoners worden “serrateño of serrateña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Serrato

  • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans (Iglesia de Nuestra Señora del Rosario): De tempel werd gebouwd na de herovering van Ronda in 1485 over de moren, samen met andere dorpen van de Serranía de Ronda. De kerk bestaat uit een enkel schip en herbergt de Virgen del Rosario, patroonheilige van het dorp. De buitenkant van het gebouw is in 2009 gerenoveerd met een eenvoudige en elegante witte en rode structuur.Kerk Nuestra Señora del Rosario Serrato Malaga
  • Fuente el Caño: Een fontein gelegen in Calle Fuente. Het bouwjaar is niet bekend. Ondanks dat we de exacte bouwdatum niet kennen, weten we dat, zoals veel bronnen en fonteinen in de provincie Malaga, van groot belang zijn om de inwoners van het dorp van water te voorzien voordat er stromend water was. In 2008 werd een grondige hervorming van de fontein uitgevoerd met behulp van steen voor het fronton, de originele gootsteen en trog zijn bewaard gebleven. In de bassins zie je de erosie en slijtage van de kruiken die werden gebruikt om huishoudelijk water op te vangen. Het overtollige en uitgaande water wordt gebruikt in een drinkbak enkele meters lager.

  • Drinkbak van de Fuente el Caño: Gelegen aan de rand van het dorp. Er wordt is rustplaats gebouwd voor beesten en runderen. Het water in de trog komt uit het overtollige water van de Fuente el Caño, zo’n 250 meter verderop. De trog meet ongeveer 12 meter en bestaat uit drie ongelijke waterbassins.

  • GemeentehuisAyuntamiento Serrato Malaga

Voor meer informatie over Serrato Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.