Carratraca Dorp Malaga

Carratraca

Carratraca, met zijn Romeinse baden, creëert gezondheidstoerisme, en fonda pepa heel gekend in de gastronomie van Malaga.

Waar ligt Carratraca gevestigd

Carratraca ligt op 49 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 731 inwoners. De grootte van het gebied is 22,24 vierkante km.

De herkomst van de naam Carratraca

De naam Carratraca komt van het Arabische “Carr-altrak” wat “reinigen van onzuiverheden” betekent.

Inwoners van Carratraca

De inwoners worden “carratraqueño of carratraqueña” genoemd.

Bezienswaardigheden en monumenten in Carratraca

  • De parochiekerk van Onze Lieve Vrouw van Volksgezondheid: Gelegen in het centrum van he dorp, was de tempel aanvankelijk een hermitage ter ere van de Maagd van Gezondheid die de zieken beschermde die geneeskrachtig water kwamen drinken. Vanwege het voortdurende gebruik werd besloten om het gebouw in 1802 uit te breiden, waardoor de huidige kerk ontstond, maar in 1880 werd het opnieuw grondig hervormd. Het interieur is verdeeld in drie beuken, gescheiden door halfronde bogen met het plafond bedekt met een houten raamwerk en een kamer die de Virgen de la Salud huisvest, de huidige patroonheilige van Carratraca.Kerk Nuestra Señora de la Salud Carratraca
  • Paleis Trinidad Grund Paleis Trinidad Grund Gemeentehuis Carratraca Malaga
  • Thermas Baden van CarratracaSpa Baden Nuestra Señora de la Salud Carratraca Malaga
  • Plaza de Toros: Eén van de meest bijzondere stierenarena’s in de provincie sinds het is uitgegraven in de rots van de Sierra Blanquilla of Baños. Het plein werd ingehuldigd in 1878 met een capaciteit van ongeveer 3000 mensen. Momenteel worden stierengevechten gehouden tijdens de Augustus Feria, en de locatie organiseert evenementen zoals de “Betovering van de Moorse Maan” in de maand september. Tijdens de Goede Week wordt de Passie van Christus vertegenwoordigd met ongeveer honderd acteurs.
  • Fontein Nuestra Señora de la SaludFontein Nuestra Señora de la Salud 


Voor meer informatie over Carratraca Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.