Benadalid Dorp Malaga

Benadalid

Benadalid een wit dorpje in de Genal-vallei met Keltische en Arabische oorsprong is een landelijk toeristisch gebied geworden waar we het bijzondere kasteel benadrukken.

Waar is Benadalid gevestigd

Benadalid ligt op 139 km van de stad Malaga en heeft 215 inwoners. De grootte van het gebied is 20 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Benadalid

De oorsprong van de naam Benadalid komt van de Berber-stam in de 8e eeuw genaamd “Beni al Jali” die zich in de regio vestigde.

Inwoners van Benadalid

De inwoners worden “benalizo of benaliza” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Benadalid

  • Kasteel van Benadalid: Gelegen aan de rand van het dorp met directe toegang vanaf de weg A-369. Het kasteel komt al voor in documenten uit het jaar 1286, hoewel er studies zijn die twijfelen aan het bouwjaar. Het is een eigenaardig kasteel met een vierkante plattegrond met ronde torens in drie van de vier hoeken. De constructie van de muren is metselwerk bewerkt met kalkmortel. In 1572 kwam het kasteel in handen van de hertog van Medinacelli, die het pand aan de gemeenteraad gaf om het als begraafplaats te gebruiken.Castillo de Benadalid Malaga
  • Kerk van San Isidro: Gelegen op het Bení Al Jali-plein. De tempel werd gebouwd in 1505, maar heeft sinds de 18e eeuw meerdere wijzigingen ondergaan totdat we de kerk vandaag kennen. De tempel bestaat uit drie beuken, gescheiden door halfronde bogen ondersteund door pilaren. Binnenin herbergt het de belangrijkste afbeelding voor de inwoners van het dorp, San Isidro, patroonheilige en beschermer van Benadalid. De kap is gebouwd in barokstijl en een zijdeur in Mudejar-stijl. De klokkentoren werd in 1954 geschonken door het gemeentebestuur.Iglesia de San Isidro Benadalid Malaga
  • Fuente de la Ermita: De fontein is gelegen bij de ingang van het dorp in de buurt van het kasteel op het pad van de oude hermitage die werd verwoest tijdens de Franse invasie tussen de jaren 1808-1814, deze ambachtelijke fontein valt op door zijn typische kleurrijke tegels uit Malaga.fuente de la ermita Benadalid
  • Plaza Nueva: Gezellig plein in het centrum van het dorp naast het stadhuis en de kerk van San Isidro, een ontmoetingsplaats voor bewoners en waar de festiviteiten van het dorp worden gehouden.Plaza Nueva Benadalid Malaga

Geschiedenis van Benadalid

Het eerste nieuws over de menselijke aanwezigheid in het gebied komt van de verhalen en getuigenissen uit de Romeinse tijd waarin melding wordt gemaakt van Keltische bevolkingsgroepen. De Romeinse aanwezigheid in het dorp wordt bevestigd door het feit dat er delen van een Romeinse weg zijn die de steden Arunda en Lacipo met elkaar verbond.

In het jaar 711 begint de mosliminvasie en wordt het gebied veroverd door de Berber Zayde Ibn Kesadi. Tussen de 13e en 15e eeuw wordt het beheerd onder de heerschappij van het moslimkoninkrijk Granada. Tussen de jaren 1492 en 1570 werden de Moren verdreven en begonnen moskeeën en openbare gebouwen te worden verwoest.

Na de verdrijving van de moslims in 1494 werden de dorpen Benalauría en Benadalid overgedragen aan het graafschap van Feria. In 1505 werd de kerk van San Isidro van het dorp gebouwd, en in 1518 ging het eigendom van het dorp over naar de heerschappij van de markies van Tarifa. In het jaar 1572 kwam het kasteel in handen van de hertog van Medinacelli, die het aan de gemeenteraad overhandigde voor gebruik als begraafplaats.

Tijdens de Franse invasie tussen de jaren 1808-1814 door de Napoleontische troepen vernietigden ze de hermitage waar tegenwoordig een fontein is gebouwd die “bron van de hermitage” wordt genoemd.

Tussen 1931 en 1932 was er een splitsing van de Benalauría-Benadalid-gemeenschap. Tijdens de burgeroorlog werd het grootste deel van het religieuze erfgoed van het dorp vernietigd.

Waar eten in Benadalid

  • Restaurante Los Labraos: Gelegen op 500 meter van het dorp aan de weg A-369. Een typische Malaga-verkoop met gemakkelijk parkeren binnen de omheining. Menu en huisgemaakte porties voor een goede prijs-kwaliteit. We benadrukken de vriendelijkheid van het personeel, de decoratie met oude landbouwwerktuigen en dat de plaats een afgesloten ruimte is voor het geval je met kinderen gaat eten.
    Restaurante los Labraos Benadalid Malaga


Voor meer informatie over Benadalid Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.