Estepona Pueblo Malaga

Estepona

Estepona fascineert met zijn historische centrum, zijn pleinen, prachtige stranden en de versiering van planten langs zijn traditionele straatjes.

Waar ligt Estepona 

Estepona ligt op 91 km van de stad Malaga met een bevolking van 68.268 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 137,5 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Estepona

Er zijn verschillende theorieën:

 • De naam komt van het Arabische “Estebbuna” waarvan tot op de dag van vandaag niet bekend is wat het betekent.
 • De Feniciërs noemden dit handelsgebied Astaba, Astabbuna of Alexthebuna.

Inwoners van Estepona

De inwoners worden “Esteponero of Esteponera” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Estepona

 • Coromina Hunebedden: Een unieke en prachtige plek in Europa waar je ongeveer vijf hunebedden kunt bezoeken, aanschouwen en leren kennen met meer dan twintig begrafenissen in perfecte staat, echte voorwerpen, juwelen en gadgets die tot op de dag van vandaag op een buitengewone manier bewaard zijn gebleven. Hier leer je, je zult verrast zijn en je denken over de prehistorie zal veranderen.Hunnebedden Corominas Estepona Malaga
 • Vuurtoren van Punta Doncella: De originele ronde toren werd gebouwd tussen de jaren 1861-1863 door de ingenieur Antonio Molina, de toren was 8 meter lang en de overspanning bereikte 12 zeemijlen. Om het licht beter zichtbaar te maken, werd de huidige toren in 1922 gebouwd met een achthoekig plan van uitgehouwen steen, met de nieuwe 22 meter hoge toren bereikt het licht 18 zeemijl.
 • Kasteel van San Luis: Ruïnes van een fort uit de 16e eeuw, waarvan slechts ongeveer een zesde van het oorspronkelijke gebouw overblijft. Het werd gebouwd om het gebied te versterken en veiligheid te bieden aan de dorpelingen. Het was eeuwenlang verborgen door stadsuitbreiding, maar er worden momenteel opgravingen uitgevoerd om dit erfgoed terug te vinden en er een culturele ruimte van te maken.
 • Villa Romana de Las Torres: Gelegen in Punta de Guadalmansa (Calle Sefardí). Archeologische vindplaats van een statige Romeinse villa die in 1915 werd ontdekt door Martínez Oppelt, in 1929 dateerde het landgoed tussen de 1e en 2e eeuw. Op de site werden voorwerpen uit die tijd gevonden, zoals mozaïeken, munten van verschillende keizers zoals Hadrianus en Vespasianus, en marmeren sculpturen. Afgezien van een huis, blijkt uit studies dat het ook zou worden gebruikt als een fabriek voor visproducten, zoals de garumsaus gemaakt van gefermenteerde visingewanden.
 • Guadalmansa uitkijktoren: Estepona heeft 7 torens die deel uitmaken van de verdedigingslinie en het bewakingssysteem van de Middellandse Zeekust van Malaga. De Torre de Guadalmansa is de enige toren met een vierkant plan in de provincie. Het is gebouwd in metselwerk met bakstenen uit de Sierra de Bermeja en bereikt een hoogte van 14 meter en de zijkanten zijn 6,55 meter. De toren is gelegen op een plek aan zee, met tuinen en de Romeinse villa als een leuke plek.
 • Klokkentoren: gebouwd in de 16e eeuw, het maakte deel uit van de kerk van Los Remedios die werd verwoest door de aardbeving in 1755, waarvan alleen de toren overbleef. De zalmkleurige klokkentoren in neoklassieke stijl geeft charme aan het gelijknamige plein, dat een podium-muzikale locatie bevat waar muzikale en culturele evenementen worden gehouden.Torre del Reloj Estepona Malaga
 • Kluis van San Isidro: Hermitage naast de hunebedden van Estepona bevindt zich in het Parque de los Pedregales een hermitage die op 7 mei 1989 werd ingehuldigd met een bouwstijl die verschilt van de hermitages van de provincie Malaga. In dit gebied wordt elk jaar in mei de bedevaart van San Isidro, de patroonheilige van de stad Estepona, gevierd.
 • Uitkijktoren El Saladillo: Een bakentoren uit de 16e eeuw om de kusten te verdedigen tegen Noord-Afrikaanse piraten. De toren heeft een hoogte van 11 meter en een omtrek van 23 meter.Torre Vigia del Saladillo Estepona Malaga

Pretparken in Estepona

 • El Orquidario: Midden in het centrum ligt de grootste orchideeënkwekerij van Spanje met meer dan 1000 vierkante meter. Met ongeveer 5.000 planten en meer dan 1.300 soorten orchideeën, maken de drie glazen koepels, een waterval van 15 meter en een meer deze plek tot een Zen-tuin van totale ontspanning.Orquideario Orchidarium Estepona Malaga
 • Selwo Adventure Park: een dierentuin met meer dan 100 hectare en 2000 dieren. Dit themapark biedt safari’s om de dieren van dichtbij te leren kennen. Bovendien krijgt u met zijn restaurants, recreatiegebied en zijn Selwo hotel een unieke ervaring.

Voor meer informatie over Estepona stad: bezoek de website van het gemeentehuis.