Benadalid Village Town Malaga

Benadalid

Benadalids vita stad i Genal Valley har blivit ett landsbygdsturismområde som belyser sitt säregna slott.

Var ligger Benadalid

Benadalid ligger 139 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 215 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 20 km kvadrat.

Betydelse av namnet Benadalid

Ursprunget till namnet Benadalid kommer från Berber-stammen på 700-talet som kallades ”Beni Al Jali” som bosatte sig i regionen.

Denonym av folket av Benadalid

Invånarna kallas ”benalizo eller benaliza”.

Monument och intressanta platser i Benadalid

  • Slottet Benadalid: Beläget i utkanten av byn med direkt tillgång från vägen A-369. Slottet förekommer redan i dokumentation från år 1286 även om det finns studier som tvivlar på sitt byggår. Det är ett märkligt slott med en fyrkantig plan med cirkulära torn i tre av dess fyra hörn. Konstruktionen av väggarna är tillverkat av murverk med kalkmortel. År 1572 gick slottet i händerna på hertigen av Medinacelli, som gav fastigheten till stadsfullmäktige för användning som kyrkogård.Castillo de Benadalid Malaga
  • Kyrkan San Isidro: Ligger på torget Bení Al Jali. Templet byggdes 1505, men genomgår flera modifieringar från 1700-talet till hur vi känner kyrkan idag. Klocktornets klocka donerades av kommunfullmäktige 1954.Iglesia de San Isidro Benadalid Malaga
  • Fuente de la Ermita: Fontänen ligger vid ingången till staden nära slottet på vägen till de gamla eremitaget som förstördes under den franska invasionen mellan 1808-1814, hantverksfontänen sticker ut för sina typiska färgglada plattor från Malaga.fuente de la ermita Benadalid
  • Plaza Nueva: Mysigt torg i centrum av staden bredvid stadshuset och kyrkan San Isidro, som är en mötesplats för grannarna och där stadens festligheter firas.Plaza Nueva Benadalid Malaga

Benadalids historia

Den första nyheten om den mänskliga närvaron i området kommer från berättelserna och vittnesmålen från den romerska eran som nämner keltiska befolkningar. Den romerska närvaron i staden bekräftas på grund av det faktum att det finns delar av en romersk väg som förband städerna Arunda och Lacipo.

År 711 börjar den muslimska invasionen och området erövrades av Berber Zayde Ibn Kesadi. Mellan 1200- och 1400-talet administreras det under det muslimska kungariket Granadas styre. Mellan åren 1492 och 1570 drevs morerna ut och moskéer och offentliga byggnader började förstöras.

Efter utvisningen av muslimerna 1494 överlämnades städerna Benalauría och Benadalid till ferialänet. År 1505 byggdes stadens kyrka med San Isidro som ägare. År 1518 gick ägandet av staden till markisens lordskap. År 1572 gick slottet i händerna på hertigen av Medinacelli, som överlämnade det till stadsfullmäktige för användning som kyrkogård.

Under den franska invasionen mellan åren 1808-1814 av Napoleons trupper förstörde de eremitaget där en fontän som kallas ”källan till eremitaget” har byggts idag.
Mellan 1931 och 1932 fanns det en uppdelning av Benalauría-Benadalidsamhället. Under inbördeskriget förstördes det mesta av stadens religiösa arv.

Var man kan äta i Benadalid

  • Restaurante Los Labraos: Ligger 500 meter från byn på vägen A-369. En typisk malaga lantrestaurang med en enkel parkering. Meny och hemlagade portioner för ett bra pris-kvalitetsförhållande. Vi betonar personalens vänlighet, dekorationer med gamla jordbruksverktyg, och att platsen är ett instängt utrymme tryggt för dem med barn.