Atajate Dorp Malaga

Atajate

Atajate, den vita staden med minst befolkning i provinsen inom Genal Valley, där lugn och landsbygdsturism råder.Atajate Malaga Panoramica

Var ligger Atajate

Atajate ligger 122 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 169 invånare. Kommunterminen har en dimension på nästan 11 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Atajate

Atajate har varit känt sedan arabtiden. Namnet visas som ”Athaxatil” för första gången i ett moriskt dokument.

Denonym av folket Atajate

Invånarna kallas ”atajateño eller atajateña”.

Atajates kuriosa

 • Det är staden med minst befolkning i provinsen Malaga.
 • Den hantverksmässiga produktionen av must från druvor är en stor tradition och firar mustfestivalen i november.

Monument och intressanta platser i Atajate

 • Kyrkan San José: Templet byggdes på 1800-talet efter barockstil. Kyrkan byggdes på den gamla kyrkogården efter förstörelsen av den tidigare byggnaden. Den nuvarande kyrkan byggdes omkring år 1830 av byborna själva, både ekonomiskt eller med arbete.
  Under händelserna i spanska inbördeskriget drabbades församlingen av flera arvsskador. Tack vare två grannar räddades en av den heliga veckans juveler, som består av en gammal mantel med vilken Jungfruprocessionen på långfredagen. Tornet som ligger till höger om byggnaden består märkligt av fyra delar, de två första är rutor, den tredje åttkantiga och slutligen det pyramidala taket.Iglesia Parroquial de San José Atajate Malaga
 • Allmän tvätt: Populärt känd som ”ElPozancón”. Byggd 1932 vid ingången till staden av sten med kalkmortel, var det ett stort framsteg i staden eftersom det därmed undveks att gå för att tvätta kläder i de närliggande floderna. Fontänen matas med vatten från Sierra de Atajate.
 • Los Saúcos synvinkel
 • Tagusen
 • Stenkors: På stora torget finns en av de äldsta byggnaderna i byn. Möjligen höjdes korset efter utvisningen av morerna 1570.
 • Must Museum: En av stadens stoltheter är måstet, varje år odlar dess grannar, samlar och trampar druvorna för att skapa den läckra saften. För att fira denna stora tradition har element och skulpturer relaterade till vinkulturen placerats runt byn.

Var man kan äta i Atajate

 • Restaurang AudalázarRestaurante Audalazar Atajate Malaga

För mer information om Atajate Village: besök stadsfullmäktiges sida