Atajate Dorp Malaga

Atajate

Atajate, het witte dorp met de minste bevolking in de provincie gelegen in de Genal-vallei, waar de rust van de natuur en het plattelandstoerisme heersen.

Waar ligt Atajate 

Atajate ligt op 122 km van de hoofdstad van Malaga en heeft 169 inwoners. De grootte van het gebied is 11 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Atajate

Atajate is bekend sinds de Arabische tijd. De naam verschijnt als “Athaxatil” voor het eerst zin een Moorse tekst.

Naam van de inwoners van Atajate

De inwoners worden “atajateño of atajateña” genoemd.

Curiosa van Atajate

 • Het is het dorp met de minste inwoners van de provincie Malaga.
 • De ambachtelijke productie van most dat afkomstig is van druiven, een grote traditie en viert in november het festival van de most.

Bezienswaardigheden & monumenten in Atajate

 • Parochiekerk van San José: De tempel werd in de 19e eeuw gebouwd in barokstijl. De kerk is gebouwd op de oude begraafplaats na de verwoesting van het vorige gebouw. De huidige kerk is rond het jaar 1830 door de mensen zelf gebouwd, zowel financieel als arbeidskrachten.
  Tijdens de gebeurtenissen van de Spaanse burgeroorlog leed de parochie meerdere patrimoniale schade. Dankzij twee buren werd een van de juwelen van de Goede Week gered, die bestaat uit een oude mantel waarmee de Maagdelijke processie op Goede Vrijdag plaatsvindt. De toren rechts van het gebouw bestaat merkwaardig genoeg uit vier delen, de eerste twee vierkanten, de derde achthoekig en tenslotte het piramidevormige dak.Iglesia Parroquial de San José Atajate Malaga
 • Openbare wasserette: in de volksmond bekend als “El Pozancón”. Gebouwd in 1932 bij de ingang van de stad van steen met kalkmortel, was het een grote vooruitgang in de stad omdat het aldus werd vermeden om kleren te wassen in de nabijgelegen rivieren. De fontein wordt gevoed met water uit de Sierra de
  Atajat
 • Uitzichtpunt Los Saúcos
 • De Tajos
 • Cruz de Piedra: Het Stenen Kruis, op het centrale plein staat een van de oudste gebouwen in het dorp. Mogelijk werd het kruis gehesen na de verdrijving van de Moren in 1570.
  Must Museum: Een van de trots van het dorp is de must, elk jaar verbouwen, verzamelen en betreden de buren de druiven totdat ze het heerlijke sap creëren. Om deze grote traditie te vieren, zijn elementen en sculpturen die verband houden met de wijncultuur buiten geplaatst.

Waar te eten in Atajate

 • Restaurante Audalázar

Restaurante Audalazar Atajate Malaga

Voor meer informatie over Atajate Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.