Benalauria Dorp Malaga

Benalauría

Benalauría, een wit dorpje in de Axarquía. Een wandeling door de smalle en witte straatjes brengt u naar de charme van een Moors verleden.

Waar ligt Benalauría 

Benalauría ligt op 139 km van de stad Malaga en heeft 438 inwoners. De grootte van het gebied is 19,75 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Benalauría

Na de mosliminvasie in het jaar 711 werd in dit gebied de Berberstam <Banu-l-Hawria> gesticht, waaruit de naam van het dorp zou ontstaan.

Inwoners van Benalauría

De bewoners worden “jabato of jabata” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Benalauría

  • Kerk van Santo Domingo de Guzmán: De primitieve kerk werd gebouwd na de herovering van de Serranía de Ronda. De tempel valt op door zijn sobere elegantie en witte limoen. Het moderne aspect van de tempel is het werk van het jaar 1794 met latere hervormingen. Binnen, verdeeld in drie beuken, herbergt het vier kapellen, waarvan de altaarstukken werden vernietigd tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1936. Het altaarstuk van het hoofdaltaar bevat drie nissen, in het midden vinden we een afbeelding van Santo Domingo de Guzmán, patroonheilige van Benalauría. Het enige beeld dat de oorlogsgebeurtenissen heeft overleefd, valt op, de patroonheilige van het dorp, de Virgen del Rosario.Iglesia de Santo Domingo de Guzman Benalauria
  • Het Romeinse Columbarium van Cortijo del Moro: Ontdekt in de jaren 80, een Romeins columbarium dat een structuur is met binnennissen voor urnen met as van de overledene. Het Romeinse mausoleum uit de 1e eeuw na Christus bestaande uit een rechthoekige plattegrond met een eenpersoonskamer van 2,70 m bij 3,68 m met acht nissen waar de overledene werd gedeponeerd. Het mausoleum zou zeker in de buurt van een Romeinse villa zijn.
  • Stadhuis: Gebouw uit de 18e eeuw met een bakstenen gevel en bars in rodeño-stijl (Ronda). Het heraldische schild op de gevel stamt uit de tijd van Fernando VII.
  • De canyon van de gieren
  • Etnografisch Museum: Gelegen nabij het centrale plein. Het gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw en was een oude oliemolen tot de jaren 1960. Het is nu omgebouwd tot een etnografisch museum, de perfecte plek om de geschiedenis van de regio te begrijpen en te leren kennen. Binnenin zijn het gereedschap voor het malen van de olijf en alle machines die nodig zijn om de olie te produceren intact bewaard gebleven. Het museum is in het weekend geopend en heeft een complete audiovisuele versie in het Spaans en Engels.Museo Etnográfico de Benalauría Malaga
  • Fuente GrandeFuente Grande Benalauria
  • FuenteFuente Benalauria Malaga


Voor meer informatie over Benalauría Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.