Jubrique Dorp Malaga

Jubrique

Jubrique gelegen en omgeven door de schoonheid en het groene landschap van de Genal-vallei, waar de traditie de productie van aguardiente is.

Waar ligt Jubrique 

Jubrique ligt op 125 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 528 inwoners. De afmeting van het gebied is 39 vierkante km.

Herkomst van de naam Jubrique

De oorsprong van de naam van het dorp komt uit het Arabisch en komt waarschijnlijk van het woord ‘Iuber’ wat ‘plaats van overvloed’ betekent of misschien van ‘Lubar’, wat ‘plaats van schittering’ betekent.

Inwoners van Jubrique

De inwoners worden “jubriqueño of jubriqueña” genoemd.

Bezienswaardigheden & Monumenten in Jubrique

  • Kerk van San Francisco de AsísIglesia de San Francisco de Asis Jubrique Malaga
  • Hermitage van Castañuelo: Gelegen net buiten het dorp. Gebouwd in de 17e eeuw op de oude weg die Jubrique met Estepona verbond. De hermitage gebouwd in een achthoekige vorm met een veranda van pilasters. Het interieur herbergt een altaar met een groen kruis dat tijdens een brand tijdens de Spaanse Burgeroorlog werd gered en volgens de legende werd gered dankzij de tussenkomst van een buurvrouw. Vanuit het gezichtspunt van de hermitage zie je het dorp Jubrique en de vallei gevormd door de Monardilla rivier.Ermita de Castañuelo Jubrique Malaga
  • Hermitage van Santa Cruz del Chorrillo: De hermitage ligt aan de rand van het dorp op een heuvel. Gebouwd in de 19e eeuw, ondanks het feit dat de constructie erg lijkt op de Castañuelo-hermitage, is deze hermitage groter met een cirkelvormige plattegrond met een diameter van 3 meter. Het interieur herbergt het beeld van de Maagd van Fatima. Volgens de legende verscheen er een priester zonder hoofd op deze plaats sinds hij op deze plaats werd begraven met zijn hoofd onder de hermitage en zijn lichaam erbuiten. Op 13 mei wordt hier een bedevaart gehouden. De hermitage is bereikbaar met de auto.Ermita de Santa Cruz del Chorrillo Jubrique Malaga
  • Alambique de AguardienteAlambique Aguardiente Jubrique Malaga
  • Barrio de LunaresBarrio de Lunares Jubrique Malaga
  • Rincón EncantadoRincon Encantado Jubrique Malaga
  • Fuente de La PozuelaFuente de la Pozuela Jubrique Malaga

Voor meer informatie over Jubrique dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.