Colmenar Pueblo Malaga

Colmenar

Colmenar, een wit dorp in de Axarquía in het hart van de Montes de Málaga. Zijn historische economie was productie in wijn en honing.

Waar ligt Colmenar 

Colmenar ligt op 36 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 3.367 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 66 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Colmenar

In 1487 bestond Colmenar uit vijf boerderijen, waaronder een boerderij genaamd <Colmenar> omdat er veel bijenkorven waren. De naam verwijst naar de bijenkorven die lange tijd de basis vormden van de lokale economie in het gebied.

Inwoners van Colmenar

De inwoners worden “tinajero of tinajera” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Colmenar

  • Hermitage van CandelariaErmita de la Candelaria Colmenar Malaga
  • Kerk van de Hemelvaart Iglesia de Asunción Colmenar Malaga
  • Puerta de la Cruz: Bij de hoofdingang van het dorp is er een monoliet met het heraldische schild van het dorp met een afbeelding van een bijenkorf en zeven bijen die eroverheen vliegen, wat het belang van honing in de regio aangeeft. Een andere afbeelding is de overdracht van het dorp op 25 mei 1488 aan christelijke handen onder het motto “Recio y Noble”(“Sterk en Nobel”).Puerta de la Cruz Entrada Colmenar Malaga
  • Honingmuseum: Dit museum is van groot belang in de wereld van bijen en de bijenteelt met een afmeting van 400 vierkante meter waarin de Malagueña Association of Imkers is gevestigd die de drijvende kracht was achter dit project. Het museum heeft grootschalige bijenkorven, met informatiepanelen over de honingproductie en de bijencyclus. In detail uitleggen van het werk dat bijen doen om de heerlijke honing uit de omgeving van Malaga te makenMuseo de la Miel Colmenar Malaga
  • Archeologische vindplaatsen
  • Monument voor Don Alfonso Molina PadillaMonumento Don Alfonso Molina Padilla Colmenar Malaga

Voor meer informatie over Colmenar Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.