Campillos Dorp Malaga

Campillos

Een dorp in de regio Guadalteba waar haar grootse verleden te zien is in de straten met statige huizen en gebouwen.

Waar ligt Campillos 

Campillos ligt op 72 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 8.444 inwoners. De grootte van het gebied is 187,84 vierkante km.

Inwoners van Campillos

De inwoners worden “campillero of campillera” genoemd.

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Campillos

  • Kerk van Santa Maria del Reposo: De tempel werd gebouwd in 1506 met ingrijpende hervormingen in de 18e en 19e eeuw met een neoklassieke en barokke stijl. De twee overkappingen behoren tot de mooiste en meest spectaculaire in de regio. Het interieur bestaat uit drie beuken gescheiden door rechthoekige pilaren met halfronde bogen, een hoofdkapel, sacristie en een hoogaltaar gemaakt van dennenhout met het beeld van Nuestra Señora del Reposo in houtsnijwerk uit de school van Granada.Iglesia Santa María del Reposo Campillos Malaga
  • Romeins Ruïnes: Gelegen in het Guadalteba-park. De aanwezigheid van de Romeinse beschaving in de eerste eeuwen in de regio is zeker. In de omgeving van het dorp is een Romeins dorp gevonden dat dateert uit de 1e en 2e eeuw na Christus.
  • Archeologische vindplaatsen
  • Hermitage van San Benito: Gelegen in Monte Casino Street. De bouw van de hermitage begon in 1578 en voltooide de bouw achttien jaar later in 1596. In de 18e en 19e eeuw werden belangrijke hervormingen doorgevoerd, in 1992 werd de laatste hervorming zoals we die nu kennen uitgevoerd.
  • Hermitage van Onze-Lieve-Vrouw van Bethlehem: gebouwd tussen de jaren 1578 en 1596.
  • Hermitage van San Sebastián
  • Hermitage van Santa Ana 
  • Hermandad Jesús Nazareno de la MisericordiaHermandad Cofradía Jesus Nazareno de La Misericordia Campillos Malaga
  • Hermandad del Santo Entierro y Nuestra SeñoraHermandad Cofradía del Santo Entierro y Nuestra Señora Campillos Malaga

Vrije tijd in Campillos

Karting Campillos: Kartcenter gelegen op 10 minuten van Campillos en 55 minuten van het centrum van Malaga. Het is het langste circuit van Zuid-Spanje met 1580 meter circuit. Het terrein heeft parkeergelegenheid, cafetariaservice, terras, VIP-ruimte voor evenementen. Karting heeft drie soorten karts die rijden van 85 km/u tot 110 km/u.

Voor meer informatie over Campillos Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.