Valle de Abdalajís Dorp

Valle de Abdalajís

Valle de Abdalajís, een rustig dorpje in de regio Antequera maar verrast elke bezoeker met zijn rust en uitzicht over de vallei.

Waar ligt Valle de Abdalajís

Valle de Abdalajís ligt op 59 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 2.542 inwoners. De oppervlakte heeft een afmeting van bijna 21 vierkante meter.

De oorsprong van de naam Valle de Abdalajís

De naam komt van het Arabische “Abd al-ʿAzīz”, dat verwijst naar Abd al-Aziz ibn Musa die met Egilona trouwde, weduwe van koning Don Rodrigo en die in deze landen woonde. Abd al-Aziz ibn Musa regeerde in Al-Andalus tussen de jaren 714-716.

Denoniem van de inwoners van Valle de Abdalajís

De bewoners worden “vallestero of vallestera” genoemd.

Waar te parkeren in Valle de Abdalajís

De stedelijke kern van de stad is grotendeels voetgangersgebied en er zijn veel smalle parkeerplaatsen op steile hellingen. We raden aan om aan de rand van de stad te parkeren en te voet verder te gaan.

Bezienswaardigheden in Valle de Abdalajís

 • Klooster-residentie van San José de la Montaña: Het klooster en de residentie is gebouwd naast het huis van Ana José Pérez Florido, bekend als Moeder Petra. Oprichter van de Congregatie van Moeders van de Hulpeloze, zalig verklaard in Rome door Johannes Paulus II in 1994. Het oude huis van Moeder Petra en haar kamers bevinden zich nog steeds in een perfecte staat.Convent-Residence of San José de la Montaña
 • Kerk van San Lorenzo Mártir: De bouw ervan werd voltooid in 1559 en maakte deel uit van het paleis “Conde de los Corbos” dat grenst aan de kerk. 
 • Church of San Lorenzo Mártir Valle de Abdalajis
 • Hermitage Stmo. Cristo de la Sierra: Gelegen in het bovenste deel van het dorp. Er is een comfortabele route via trappen naar de kluis die in 1954 is gebouwd. De kluis is gelegen op de hellingen van Cerro del Picacho waar het beeld van de gekruisigde, een tinwerk uit de 19e eeuw, bewaard is gebleven. De bewoners gaan elk jaar op bedevaart naar de kluis om een ​​bedevaart te vieren.Hermitage Cristo de la Sierra Valle de Abdalajis
 • Mirador del Gangarro: Het is een perfect uitkijkpunt over de hele regio en de vallei van bovenaf te zien. Gelegen naast de Ermita Stmo. Christus van de Sierra.
 • Fuente de Arriba: Fontein met twee grote bronzen pijpen gelegen op de Plaza de la Virgen de los Dolores. Het is de oudste bron in de regio, er zijn al historische gegevens uit 1539 maar met de naam Fuente del Nogal.
 • Monument Moeder Petra.Monument Mother Petra Valle de Abdalajis
 • Oude wasplaats: Gelegen aan de rand van de gemeente richting Antequera. Vroeger was dit een gebied waar het sociale leven plaatsvond. De wasruimte bestaat uit 8 platte stenen.
 • La Peana: Het is een Romeins voetstuk uit het jaar 104 na Christus, waarop volgens de inscripties een sculptuur of standbeeld van keizer Trajanus stond. Het geeft aan dat het afkomstig is uit Nescania, een gemeente in de buurt van Valle de Abdalajís. Het voetstuk bevindt zich op de Plaza de San Lorenzo voor de kerk. Roman Pedestal Valle de Abdalajis
 • Valle de Abdalajís Flight Club: Het gebied wordt de hoofdstad van de vrije vlucht genoemd omdat het klimaat uitstekend geschikt is voor deltavliegen en paragliden.
 • Palacio de los Condes de los Corbos: Gebouwd in de 16e eeuw om de residentie te zijn van de zesde graaf van Los Corbos, Don Isidro Mesîa de Vargas y Cañas. Bewoond tot 1880, wordt het momenteel bewaard met de decoratieve en sierelementen die toebehoorden aan de laatste graaf.
 • Fuente de la plazaFountain Town Valle de Abdalajis

Voor meer informatie over Valle del Abdalajís Pueblo: bezoek de gemeenteraadspagina