Teba Pueblo Malaga

Teba

Teba, het dorp omarmd door de ziel van de Schotse ridder Sir James Douglas die stierf in de strijd aan de voet van het kasteel.

Waar ligt Teba

Teba ligt op 71 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 3760 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 143 vierkante kilometer.

Herkmost van de naam van Teba

De naam komt van het kasteel dat tijdens de moslimbezetting “Hisn Atiba” of “Hisn Itaba” heette.

Inwoners van Teba

De inwoners worden “tebeño of tebeña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Teba

 • Castillo de la Estrella: gebouwd in de 13e eeuw door de Almohaden met latere uitbreidingen en aanpassingen. Met zijn ommuurde oppervlakte van 25.000 vierkante meter was het één van de grootste kastelen in Malaga. Met zijn 18 torens was van groot belang in de regio Guadalteba om de bevolking tegen invasies te beschermen. Momenteel herbergt de toren het museum-interpretatiecentrum “A Crusade in the Guadalteba”.Castillo de la Estrella Teba Malaga
 • Castillo de la Estrella Museum: Museum gehuisvest in de kasteeltoren. Het is een ruimte gewijd aan de geschiedenis van het fort en de evolutie van de herovering van het gebied, maar vooral aan de slag om Teba in 1330 waar de Schotse ridder Sir James Douglas stierf, een legendarische held in zijn geboorteland Schotland en zeer belangrijk voor de mensen van Teba Castle van het Star Museum Teba MalagaMuseo Castillo de la Estrella Teba Malaga
 • Voorzijde van het huis van Eugenia de Montijo: echtgenote van Napoleon III, keizerin van Frankrijk en gravin van Teba. De façade maakte deel uit van het momenteel ingestorte herenhuis aan de Calle Grande dat de residentie was van de graven van Teba. De stijl van de omslag is proto-barok uit de 17e eeuw. De gevel werd in 2007 gerestaureerd door de Gemeentelijke Werkplaats en bevindt zich momenteel op de Plaza de la Constitución.Portico Condesa Eugenia de Montijo Estrella Teba Malaga
 • Kerk de la Santa Cruz Real: gebouwd tussen 1699 en 1715 ter vervanging van de vorige kerk die zich in het Castillo de la Estrella bevond. De 8 kolommen van 8 meter roodachtig marmer die afkomstig zijn uit de steengroeven van Teba vallen op in deze tempel.
 • Gemeentemuseum van Teba: Het is een archeologisch museum dat in 2000 werd ingehuldigd en dat de oude archeologische hal van Teba was. Halverwege de jaren 70 is op particulier initiatief een kamer ontstaan ​​door het verzamelen van archeologische voorwerpen door een groep vrienden en buren van het dorp. Momenteel bevat de collectie stukken en voorwerpen gevonden in de grot van de duiven uit het Neolithicum, Romeinse voorwerpen en voorwerpen uit de Iberische volkeren.
 • Parochiemuseum
 • Monument voor Sir James Douglas: Sir James Douglas stierf tijdens de Slag bij Teba. Koning Robert I van Schotland, zijn strijdmakker, vroeg als zijn laatste wil dat James zijn hart naar het Heilige Land in Jeruzalem zou brengen. Onderweg sloten ze zich aan bij de kruistocht die werd geïnitieerd door koning Alfonso XI tegen de moslims in de Slag bij Teba. James Douglas, die zich niet bewust was van vijandelijke tactieken, stierf in een gevecht tijdens een verrassingsaanval veroorzaakt door de Berber-tactiek genaamd “torna e fuye”, die bestaat uit vluchten maar uiteindelijk snel de aanvallende vijanden omsingelt. Douglas stierf met veel van zijn ridders op 25 augustus 1330.Monumento Sir James Douglas Teba Malaga
 • Cueva de las Palomas: Het ligt ongeveer 5 km van Castillo de la Estrella. Het is een grot van groot archeologisch belang, het is de belangrijkste in het gebied Tajo del Molino of Río de la Venta. In de grot hebben ze een groot aantal objecten gevonden die tot het Neolithicum behoren, nu onderzoeken studies of er al een menselijke aanwezigheid in het Paleolithicum was. Momenteel is de grot gesloten voor het publiek om deze onderzoeken uit te voeren.
 • Kapel van de rozenkrans
 • Ermita del Carmen: gebouwd in de 16e eeuw
 • Hermitage van onze vader Jezus
 • Hermitage van San Isidro Labrador

Waar te eten in Teba

Mesón de Diego: Gelegen op 8 km van de dorp aan de weg A-367 Km 5.5. Een wegrestaurant met een Dagmenu voor 11 euro met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Er is voldoende parkeergelegenheid, ze bieden ook ontbijt, sandwiches, tapas en gemengde gerechten.  

Voor meer informatie over Teba Dorp: bezoek de pagina van de gemeente.