Villanueva de Algaidas Dorp Malaga

Villanueva de Algaidas

Villanueva de Algaidas, een dorp met een lange geschiedenis met vondsten uit de prehistorie, een grothermitage en andere middeleeuwse monumenten.

Waar ligt Villanueva de Algaidas

Villanueva de Algaidas ligt op 74 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 4.176 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 75 vierkante kilometer.

Herkomst van Villanueva de Algaidas

De bewoners worden “algaideño of algaideña” genoemd.

Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen in Villanueva de Algaidas

 • Kerk Nuestra Señora de La Consolación: Het is een tempel van eenvoudige architectuur, gebouwd tussen 1904 en 1907. De façade bestaat uit twee lichamen met een portaal met een verlaagde boog die een driehoekig fronton ondersteunt met een nis waarin de Maagd van de Onbevlekte Ontvangenis is gehuisvest. Het interieur bestaat uit een enkel schip waar het de afbeeldingen van de Virgen de los Dolores, het beeld van de Heilige Gekruisigde Christus, de Heilige Begrafenis en, nog belangrijker, het beeld van Onze Lieve Vrouw van Troost herbergt. De deur van de tempel komt uit het oude klooster dat nu in puin ligt.Kerk Nuestra Señora de La Consolación Villanueva de Algaidas Malaga
 • Site van la Villeta
 • Klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Troost en de Grot Hermitages: Het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Troost werd in 1566 gesticht door Pedro Téllez de Girón, hertog van Osuna. Het complex heeft meerdere schade geleden nadat het na de spaanse burgeroorlog. Het werd bewoond door monniken van de Orde van San Francisco. Momenteel is het klooster een ruïne waar je de muren van de kerk en nog enkele muurschilderijen kunt zien. Naast het klooster zijn er twee grothermitages uit de IX eeuw die door de Mozarabs werden gebruikt in de tijd van Al-Andalus. De grootste hermitage bestaat uit drie holtes en de kleinere hermitage is vierkant waar de kluizenaars verbleven.
  Kerk Ruine Villanueva de Algaidas Malaga
 • Bebedero Stream Bridge
 • Recoletos-klooster van San Francisco de Asís
 • Plaza Escultor Miguel Berrocal: Gelegen in het centrum van het dorp. In de volksmond bekend als de Plaza de los Patos, omdat er vroeger verschillende eenden op het plein woonden. Op het huidige plein staat het beeld “El Torero”, een kunstwerk van Miguel Berrocal.
  Square Sculpter Miguel Berrocal Villanueva de Algaidas Malaga
 • Miguel Berrocal MuseumMuseum Berrocal Villanueva de Algaidas Malaga

Voor meer informatie over Villanueva de Algaidas Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.