Alfarnate Village Town Malaga

Alfarnate

Alfarnate tussen bergen en kersenbomen, van arabische oorsprong, de oude Camino Real naar Granada, bandietenlegendes creëren een magische combinatie.

Waar is Alfarnate gevestigd

Alfarnate ligt op 50 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 1.069 inwoners. De gemeentelijke term heeft een afmeting van bijna 34 vierkante kilometer.

De oorsprong van de naam Alfarnate

Alfarnate komt van het Arabische “Al-farnat” wat “korenmolen” betekent.

Demonym van de mensen van Alfarnate

De inwoners worden “alfarnateño of alfarnateña” genoemd.

Weetjes over Alfarnate

  • In de maanden maart en april sieren de kersenbomen het landschap met hun prachtige bloemen en worden ze een toeristische attractie.

Monumenten en bezienswaardigheden in Alfarnate

Oud stadhuis: gebouwd in de 16e eeuw, het is het oudste stadhuis in de provincie Malaga. Vroeger was het het gemeentelijke depot, waar de betaling van belastingen in natura plaatsvond. Na een ingrijpende restauratie van de voorgevel werden de halfronde bogen ontdekt die eeuwenlang buiten verborgen waren geweest, evenals bakstenen die de hele gevel bedekken.

Hermitage de Nuestra Señora de Monsalud:

Kerk van Santa Ana: De exacte datum van de oprichting van de kerk is niet bekend, maar de historische chronologie leidt hieruit af dat het rond 1505 werd gebouwd. Uit documenten weten we dat deze parochie één van de belangrijkste van de Axarquía was in de 16e eeuw, door de veel betaalde bedragen van eerbetoon. De toren van de Mudejar schatting van drie hoogtes en de tempel is samengesteld uit drie beuken, gescheiden door halfronde bogen. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1936 werden de altaren, klokken en documenten vernield, maar enkele doopboeken zijn bewaard gebleven. Aan het begin van de 21e eeuw werd het interieur van de toren en de tempel in het algemeen gerestaureerd. Kerk Santa Ana Alfarnate Malaga

Lata de Ley: permanent museum van oud speelgoed sinds 2010, gelegen in Calle Cruz 13 in het centrum van het dorp. De collectie bevindt zich in een herenhuis en herbergt speelgoed van 1870 tot 1970, honderd jaar geschiedenis. Het is noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken.

Waar te eten en te drinken in Alfarnate

La venta de Alfarnate: Een herberg-restaurant dat dateert uit de 13e eeuw en wordt beschouwd als de oudste “herberg” in Andalusië. Door deze plek zijn door de geschiedenis heen veel personages gepasseerd, van bandieten, artiesten, schilders, tot zelfs koning Alfonso XIII. In de 19e eeuw werd een kamer ingericht als gevangeniscel (die nog steeds wordt bewaard) voor gevangenen, waar de bandiet Luis Candela in 1824 een nacht verbleef. Andere legendarische bandieten zoals “Bizco de el Borge” of “El Tempranillo” zijn in deze herberg geweest. De herberg bevindt zich langs de oude Camino Real die Granada en Malaga met elkaar verbond. Momenteel is het een restaurant-museum dat de magie bewaart van de legendes die deze plek omringen.


Voor meer informatie over Alfarnate Dorp: bezoek de website van het Gemeentehuis.