Casarabonela Pueblo Malaga

Casarabonela

Casarabonela, een wit dorp aan de voet van de Sierra de las Nieves met een spectaculair uitzicht vanaf het kasteel en de cactustuin.

Waar ligt Casarabonela 

Casarabonela ligt op 45 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 2.502 inwoners. De grootte van het gebied is 113,72 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Casarabonela

De Romeinen noemden de regio “Castra Vinaria” (Kasteel van Wijn). Later tijdens de Arabische periode is de naam van het dorp “Qasr Bunayra“, wat fonetisch lijkt op de huidige naam.

Inwoners van Casarabonela

De bewoners worden “bonelense” genoemd.

Bezienswaardigheden en monumenten in Casarabonela

 • Mora i Bravard Botanical Garden: Een botanische tuin van cactussen en andere vetplanten waar de bezoeker meer dan 11.000 exemplaren van meer dan 2.200 soorten van over de hele wereld kan vinden. De tuin heeft een oppervlakte van 8000 vierkante meter, er is een broeikas waar ze bedreigde diersoorten in stand houden en cultiveren. De tuin doet tevens dienst als uitzichtpunt over het dorp aan de voet van de Sierra de las Nieves.
 • Arabisch kasteel van Casarabonela
 • Iglesia Parroquial de Santiago Apóstol: Gelegen in het hoogste deel van het dorp is de kerk die in de 15e eeuw op een oude moskee werd gebouwd. De tempel is gebouwd in gotische stijl, vlakbij de de oude islamitische vestingen. Het bestaat uit 3 beuken gescheiden door halfronde bogen op tien pilaren. Het hoofdaltaar herbergt het beeld uit de 18e eeuw van de Virgen del Rosario, de patroonheilige van Casarabonela.
 • Molino de los Mizos: Het is een oude molen die open is voor het publiek en vroeger werd gebruikt om olijfolie en meel te verkrijgen. In het begin werkte de molen met dierlijke tractie en later met mechanische tractie. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw deed het dienst als korenmolen. Naast de molen is er een kleine collectie gebruiksvoorwerpen en materialen die verband houden met landbouwwerkzaamheden in het veld.
 • Hermitage van Veracruz: Gelegen in calle Veracruz. Gebouwd in de 18e eeuw. De kluis herbergt het beeld van de Virgen de la Pastora, in de volksmond bekend als de “Virgen de los Rondeles“. De gevel van roodachtige baksteen is zeer origineel in vergelijking met de traditionele kluizenaarswoningen van Malaga.
 • Hermitage van Calvario: De kapel werd gebouwd in de zeventiende eeuw, heeft een vierkant plan en is een eenvoudige traditionele Malaga architectuur. Binnen is er een klein altaar en een gebeeldhouwde Christus, samen met beroepsvoorwerpen. 
 • Buenavista-plein
 • Niches
 • De brug
 • De schoorsteentoren
 • Toegangsboog naar Fuente del Cristo: Ook bekend als de Arco de la Fuente del Piojo, is het één van de emblemen van de stad geworden. De boog is gebouwd na de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) bij een van de ingangen van het dorp naast de Fuente del Cristo. De boog is opgetrokken uit rode baksteen en draagt ​​bovenaan de naam van het dorp.
 • Cruz de la Fuensanta
 • Museum voor heilige kunst: Tentoonstelling van voorwerpen en religieuze kunst die verband houden met de parochie. Tijdens de gebeurtenissen in de Spaanse burgeroorlog hebben twee buren een groot deel van de schat en het archief verborgen om vernietiging te voorkomen. Kort na het conflict keerden de voorwerpen terug naar de parochie en werden ze opgeslagen. Vanaf de jaren 70 begonnen ze de stukken en documenten te catalogiseren en te restaureren. In 2000 besloten het stadsbestuur en het bisdom Malaga om een ​​museum op te richten en te openen
 • Andalusische tuin
 • Casarabonela-fonteinen: Talrijke fonteinen sieren de straten en voegen een grote Malaga-traditie toe aan het witte dorp.

Waar te eten in Casarabonela

Venta de Carmen (Posada de Lorenzo): Gelegen op 5 minuten van de stad op KM 16 van de MA-5401 weg. Het restaurant is een winkel waar ze typische en regionale huisgemaakte gerechten bereiden. Het interieur is een landelijke omgeving met een open haard met versieringen, het heeft een buitenterras en parkeergelegenheid op eigen terrein. Vanaf deze plek vertrekken verschillende wandelroutes, daarom is het een goede plek om je batterijen op te laden. Verkoop van Carmen Casarabonela

La Tahona Bakery: Gelegen aan Calle Real. Deze bakkerij biedt traditioneel brood, gebak en zoetigheden. Als u typische en regionale zoetigheden wilt proberen, vergeet dan niet deze bakkerij te bezoeken.

Gastronomie van Casarabonela

El Pipeo: Het is een typisch gerecht met de ingrediënten die in de Sierra de las Nieves worden verbouwd. Het is een pot gekookt met aardappelen, sla, bonen, erwten, artisjokken, ui, paneermeel dat gebakken is in olie, zout, peterselie en paprika. Zie recept

Voor meer informatie over Casarabonela Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.