Genalguacil Pueblo Malaga

Genalguacil

Genalguacil is een dorp-museum. De kunstwerken en de traditionele schoonheid van Malaga maken dit dorp tot een juweel in de Genal-vallei. Ontdek dit prachtig dorp in de Genal-vallei die meer dan 200 kunstwerken herbergt en integreert in de straten en in zijn architectuur. Elke straat en hoek is een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst geworden dankzij de Encuentros de Arte-edities sinds 1994.

Waar ligt Genalguacil 

Genalguacil ligt op 122 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 410 inwoners. De grootte van het gebied is 31,87 vierkante km.

Herkomst van de naam Genalguacil

De oorsprong van de naam komt van het Arabische “Genna – Ahuacir” wat <Tuinen van de Vizier> betekent. Een vizier is de minister van een moslim-soeverein.

Inwoners van Genalguacil

De inwoners worden “genalguacileño of genalguacileña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Genalguacil

  • Kerk van San Pedro de Varona: De tempel werd gebouwd in de zeventiende eeuw. De primitieve kerk uit de 16e eeuw werd verbrand en verwoest tijdens de Moorse opstand in 1570. De toren van de kerk en de achthoekige plattegrond met het roodachtige dak vallen op. Iglesia de San Pedro de Varona Genalguacil
  • Pueblo MuseoArte Pueblo Museo Genalguacil Malaga
  • Museum voor hedendaagse kunst Genalguacil MAC: Museum voor hedendaagse kunst met een tentoonstelling van kunstwerken die het resultaat zijn van de “Art Encounters” die al enkele tientallen jaren in het dorp Genalguacil worden gehouden. Een modern museum met drie tentoonstellingsruimten dat de connectie tussen Genalguacil en moderne kunst blootlegt.Museo de Arte Contemporáneo Genalgaucil
  • Ezel FontijnFuente de los Burros Genalguacil Malaga
  • Fuente AltaFuente Alta Genalguacil Malaga
  • Fuente BajaFuente Baja Genalguacil Malaga

Voor meer informatie over Genalgaucil dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.