Cartajima Dorp Malaga

Cartajima

Cartajima, een wit dorpje in de Genal-vallei waar gastronomie en wandelenwegen opvallen, samen met zijn koperen bos in de vallei in de herfst.

Waar ligt Cartajima

Cartajima ligt 111 km van de stad Malaga met een bevolking van 253 inwoners. De grootte van het gebied is 22 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Cartajima

De naam van het dorp komt van het Arabische “alquería de la aljaima”. In christelijke teksten wordt het ook aangehaald als “Xaritalxime”.

Naam van Cartajima

De inwoners worden “Cartajimeño of Cartajimeña” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Cartajima

  • Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans: De tempel werd gebouwd na de val van Ronda en de herovering van de Serranía de Ronda op de moren. Het is een kerk van eenvoudige constructie die oorspronkelijk drie beuken had, waarvan er nu slechts één bewaard is gebleven. Binnenin herbergt het de afbeeldingen van de patroonheiligen van het dorp: San José en de Virgen del Rosario. Maar de meest populaire afbeelding die hij bewaart, is het Kindje Jezus dat zich aan de zijkant van de tempel bevindt.Kerk Nuestra Señora del Rosario Cartajima Malaga
  • Fontein El Pozo: Gelegen in het gebied dat bekend staat als La Chaparreta, op 200 meter van het centrum van het dorp. De bron heeft het hele jaar een stroom, deze is door de eeuwen heen van groot belang geweest voor de groei van de stad. Het was een belangrijke ruimte voor het sociale leven en de handel voor de inwoners van het dorp.Fontein El Pozo Cartajima Malaga

Voor meer informatie over Cartajima Dorp: bezoek de pagina van het gemeentehuis.