Sierra de Yeguas Dorp Malaga

Sierra de Yeguas

Sierra de Yeguas, een dorp in Malaga die grenst aan de provincie Sevilla, trouw aan zijn cultuur en tradities, met de nadruk op zijn natuurlijke omgeving van grote aantrekkingskracht.

Waar ligt  Sierra de Yeguas

Sierra de Yeguas ligt op 85 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 3.346 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 86 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Sierra de Yeguas

Zoals de naam al aangeeft (Sierra=Gebergte, Yegua=Paard), wordt aangenomen dat de inwoners van het dorp toegewijd waren aan het fokken van aquino-runderen. Waarschijnlijker omdat er in het zuiden van de stad een fontein was die als drinkbak werd gebruikt.

Naam van Sierra de Yeguas

De bewoners worden “serrano of serrana” genoemd.

Bezienswaardigheden & monumenten in Sierra de Yeguas

  • Iglesia de la Inmaculada Concepción: Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, In opdracht van de markies van Estepa in 1559 gebouwd. In het jaar 1592 werd hem de doopvont verleend, aangezien de inwoners eerder waren gedoopt in de stad Estepa of in het dorp la Roda de Andalucía. Oorspronkelijk werd het gebouwd met een Latijns kruisplan, maar aan de zijkant van het gebouw werden kapellen toegevoegd die de vorm van het kruis veranderden. In de centrale koepel kan je de schilden van de Marquesado de Estepa waarnemen.

De kapellen werden gebouwd: die van het Heilig Hart, die van Nederigheid, die van de Virgen de las Dolores en die van San Bartolomé. In de kapel van het Heilig Hart zijn er verschillende graven, aangezien deze toebehoorde aan de familie Villavicencio en op deze plaats begraven zou kunnen worden.

De toren werd in twee fasen gebouwd. In de eerste fase wordt een toren gebouwd die een minaret imiteert die de hoogte van het dak bereikte. In de tweede fase worden de klokken en een dak van roodachtig geglazuurde tegels toegevoegd waar de grote Sevilliaanse invloed kan worden waargenomen.Iglesia de la Inmaculada Concepción Sierra de Yeguas

  • Termas de la Haza de Estepa
  • WaterbronFuente Agua Sierra de Yeguas Malaga
  • Hermandad van Onze Vader Jezus NazarenoHermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno Malaga
  • Hermandad Santísimo Cristo de la Veracruz en María Santísima de la Esperanza
  • Plaza de Andalucía: Het centrale plein, gelegen naast de kerk van het dorp, het plein is de ontmoetingsplaats van de buren tijdens de festiviteiten en traditionele evenementen, maar vooral in de zomer omdat de bomen goede schaduw bieden.Plaza Andalucia Malaga

Navahermosa

Navahermosa is een district van Sierra de Yeguas dat halverwege de twintigste eeuw werd gebouwd om de landelijke gebieden van de provincie opnieuw te bevolken. De meeste bewoners kwamen uit het dorp Sierra de Yeguas in ruil voor wat land, elke kolonist kreeg 12 bushels land (1 bushel is ongeveer 6121 vierkante meter).

  • Navahermosa-kerkIglesia Navahermosa Malaga

Voor meer informatie over Sierra de Yeguas Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.