Canillas del Aceituno Pueblo Malaga

Canillas de Aceituno

Canillas del Aceituno, gelegen op de helling van de Sierra Tejada, de Mudejar-route en de El Saltillo-brug zijn verplichte attracties.

Waar ligt Canillas de Aceituno 

Canillas de Aceituno ligt 54 km van de stad Malaga met een bevolking van 1.677 inwoners. De grootte van het gebied is 42 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Canillas de Aceituno

De oorsprong van de naam is samengesteld uit twee woorden “Canillas“, die Romeins-Visigotische oorsprong heeft en “gebied rijk aan talrijke rietvelden” betekent en door het woord “Aceituno” dat afkomstig is van het Arabische “Azzeytum” ​​dat verwijst naar de productie en verkoop van zijde genaamd “Azzeytum“.

Naam van Canillas de Aceituno

De bewoners worden “canillero of canillera” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Canillas de Aceituno

  • El Saltillo Brug: Het is een hangbrug die in 2020 werd ingehuldigd. De spectaculaire brug is 50 meter lang en verbindt de gemeenten Canillas de Aceituno en Sedella. Het is de derde langste hangbrug van Spanje en maakt deel uit van het Grote Pad van Malaga. De brug ligt aan een wandelpad van ongeveer 8 km, het wordt afgeraden om met kinderen en huisdieren te gaan en ook mensen met hoogtevrees te vermijden.
  • Casa ConsistorialCasa Consistorial Ayuntamiento Canillas de Aceituno
  • Casa de los Diezmos: Huis van Tienden: Ook wel het huis van de Moorse koningin genoemd. Het is een gebouw dat naast het gemeentehuis staat. Het is een Mudejar-gebouw dat de Mudejar-architectuur in Axarquía benadrukt. Een toren met bogen in Mudejar-stijl is bewaard gebleven. Op deze plaats werd de verkoop en productie van moerbeiblad en zijderupsen gecontroleerd. De constructie is gemaakt van rode baksteen, maar momenteel verborgen en bedekt met kalk. De naam Tienden komt van het eerbetoon “Tienderecht”, wat overeenkomt met de betaling-taks van een tiende van wat er is verkocht.Casa de los Diezmos Canillas de Aceituno
  • Kerk Van Nuestra Señora del RosarioIglesia de Nuestra Señora del Rosario Canillas de Aceituno
  • Ruïnes Kasteel
  • Brug El Saltillo
  • FounteinAljibe Fuente Canillas de Aceituno
  • Antonio de Canillas MonumentAntonio de Canillas de Aceituno
  • Middeleeuwse stortbakAljibe Arabe Canillas de Aceituno

Voor meer informatie over Canillas de Aceituno Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis