Cuevas Bajas Dorp Malaga

Cuevas Bajas

Het laatste dorpje in de provincie die grenst aan Córdoba naast de prachtige vallei en de rivier de Genil: “Waar Malaga uitkijkt over de Genil”.

Waar ligt Cuevas Bajas

Cuevas Bajas ligt op 74 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 1.395 inwoners. De oppervlakte van het gebied is 17 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam van Cuevas Bajas

Het dankt zijn naam aan het grote aantal natuurlijke grotten in de omgeving. Hoewel tijdens de Middeleeuwen de dorpen Cuevas Bajas en Cuevas de San Marcos “Cuevas de Belda” werden genoemd.

Inwoners van Cuevas Bajas

De inwoners worden “cueveño of cueveña” genoemd.

Bezienswaardigheden en monumenten in Cuevas Bajas

  • Kerk van San Juan Bautista: De tempel werd gebouwd in de eerste helft van de 18e eeuw. Het werk werd uitgevoerd door de Antequerano-architect Juan de Reina. We benadrukken de metselwerk en bakstenen gevel met een klokkentoren afgewerkt met een driehoekig fronton met een windwijzer en kruis. Het altaar van de kerk dateert uit het jaar 1706 en de doopvont van rood marmer uit 1606. Het interieur herbergt de afbeeldingen van Jezus Nazareno, een afbeelding van Sint-Jozef en de afbeelding van de Maagd van Smarten.Iglesia San Juan Bautista Cuevas Bajas Malaga
  • Noria de la Agusadera: Gelegen in het gebied omringd door populieren dat bekend staat als “La Isla” en is een van de mooiste plekken aan de rivier de Genil. Op deze plek staat een 200 jaar oud waterrad dat water uit de rivier Genil haalt om het gebied van “La Agusadera” te irrigeren. Dit 19e-eeuwse reuzenrad is het symbool van de stad geworden.
  • Cristallen huis: Gelegen in het centrum van het dorp. Een uniek bouwwerk in de provincie Malaga, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Het is een mooi voorbeeld van de economische welvaart van de vorige eeuw. De eigenaardigheid van het huis is dat in de gevel en muur stukjes glas en spiegel zijn ingebed. Laten we eens kijken of u aan de gevel kunt zien in welk jaar deze is gebouwd?Casa de los Cristales Cuevas Bajas Malaga
  • Felipe Quintana huis
  • Hermitage van San Antón
  • Oliefabriek schoorsteen
  • Plaza María VictoriaPlaza Maria Victoria Leon Moyano Malaga

Voor meer informatie over Cuevas Bajas Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.