Algarrobo Town Village Malaga

Algarrobo

Algarrobo is verdeeld tussen dorp en kust, maar als geheel rijk aan geschiedenis, vrije tijd en cultuur, en is een grote attractie voor het toerisme in de regio Axarquía.

Waar is Algarrobo gevestigd

Algarrobo ligt 42 km van de hoofdstad Malaga, met een bevolking van 6.444 inwoners. De grootte van het gebied is 9,7 vierkante kilometer.

Oorsprong van de naam Algarrobo

Algarrobo is een boom afkomstig uit het Middellandse Zeegebied.

Gentilicio van Algarrobo

De bewoners worden “algarrobeño of algarrobeña” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Algarrobo

Algarrobo Pueblo

  • Kerk van Santa Ana: de oorsprong van de tempel dateert uit het einde van de 16de of het begin van de 17de eeuw. De parochie werd in 1505 opgericht onder de naam “Parochie van Santa María de Algarrobo, Salares en Menscalera”, maar is momenteel gewijd aan de aanroeping van Santa Ana. 

Tijdens de herovering trokken de moslims, op de vlucht voor mogelijke invasies die ze zouden kunnen ondergaan, naar wat de primitieve nederzetting van de stad was, die voornamelijk Iberisch en Fenicisch was. Toen ze zich eenmaal vestigden in de vallei waar tegenwoordig de gemeente is gevestigd, zoals dat gebruikelijk was in steden en boerderijen, bevonden de huizen zich rond de moskee, waardoor het huidige historische centrum van de stad ontstond.

Toen de christenen het gebied van Axarquía veroverden, werden de moskeeën verwoest en werden er kerken gebouwd op deze locaties. Tijdens de Moorse opstand in 1568, die alle steden van de Axarquía zwaar trof, vielen de rebellen de kerken aan, verwoestten en staken de meeste tempels in brand, inclusief de Algarrobo-kerk die herbouwd moest worden. Om deze reden heeft de kerk verschillende stichtingsdata.

De moderne kerk heeft een Latijns kruisplan en bestaat uit drie beuken. De zijbeuken staan in verbinding met de hoofdbeuken door middel van halfronde bogen die rusten op rechthoekige pilaren en hun afgeschuinde hoeken met Renaissance-invloed.Kerk Santa Ana Algarrobo Malaga

  • Hermitage van San Sebastián: de kluis dateert uit de 16e eeuw, het huidige gebouw is een constructie uit 1976, een replica van 100 meter van de oude die volledig werd afgebroken vanwege de staat van ondergang. De hermitage werd aangevuld met prachtige tuinen die het vandaag de dag een must-see maken.
  • Hermitage van Las Angustia: deze hermitage is een klein monument met veel charme dat tot op de dag van vandaag zeer goed bewaard is gebleven. Het is traditie dat de bruiden van de stad daar hun boeket bloemen neerleggen. Het is momenteel gewijd aan de Virgen de las Angustias, het Maria -beeld is versierd met bloemen, waardoor deze hoek één van de charmante plekken in Algarrobo is.
  • FonteinFontein Algarrobo Pueblo Malaga

Algarrobo Costa

  • Torre Ladeada: het is een toren gebouwd door de christenen na de herovering. De toren heeft een omtrek van 23 meter en is ongeveer 10 meter hoog, en heeft een helling van ongeveer 18º vanwege de ondiepe fundering. Toren Ladeada Algarrobo Malaga
  • Torre Derecha of Nueva: de “Torre Nueva” of “Torre Derecha” is een 16de eeuws uitkijktoren. Het wordt de rechtertoren genoemd omdat het later is dan de Ladeada-toren die een beetje verder staat.Toren Derecha o Nueva Algarrobo Malaga
  • Fenicische nederzettingen: Trayamar is een Fenicische necropolis uit de 7de eeuw voor Christus, en de Morro de Mezquitilla-site uit de 9de eeuw, gelegen op de rechteroever van de rivier de Algarrobo.

Waar te eten en te drinken in Algarrobo

IJssalon Dolce Vita: gelegen aan de kust biedt deze ijssalon goede en romige ijsjes met een terras aan de promenade. We vonden de toiletten leuk, met een comics-stripdecor.

Voor meer informatie over Algarrobo Pueblo: bezoek de pagina Gemeentehuis.