Sedella Pueblo Malaga

Sedella

Sedella, een wit dorpje in de Axarquía langs de Mudejar-route, waar de straten en mozaïeken je meenemen naar een Arabisch verleden.

Waar ligt Sedella 

Sedella ligt op 62 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 606 inwoners. De grootte van het gebied is 31,62 vierkante km.

Inwoners van Sedella

De bewoners worden “sedellano of sedellana” genoemd.

Bezienswaardigheden & Monumenten in Sedella

  • Torreón Huis: Casa Torreón is het meest bijzondere en karakteristieke gebouw in het dorp. Het dateert uit de 16e eeuw. Het is het voormalige huis van de burgemeester van Los Donceles, genaamd Don Diego Fernández de Córdoba, die de titel van Heer van Sedella kreeg als compensatie voor bewezen diensten aan de Kroon van Castilië. Het huis heeft een vierkante toren in Mudejar-stijl, versierd met schilderijen en sgraffito in Moorse esthetiek.Casa Torreón Sedella Malaga
  • Parochiekerk van San Andrés: De tempel bevindt zich in het hoogste deel van het dorp. Gebouwd in de 16e eeuw na de herovering van de Axarquia. We benadrukken de vierkante toren gebouwd in twee delen afgewerkt met een achthoekig dak.
  • Hermitage van de Virgen de la Esperanza: vroeger dorsten ze met muilezels
  • Vestingruïnes
  • Openbare wasserijen: Gelegen aan de ingang van het dorp, een grote wasruimte die een sociale ontmoetingsplaats was waar mensen hun kleding wasten.Lavadero Publico Sedella Malaga
  • Romeinse brug van Sedella


Voor meer informatie over Sedella Dorp: bezoek ven het gemeentehuis