Cartama Pueblo Iglesia Malaga

Cártama

Cártama, een gezellig dorp nabij en grenzend aan de stad Malaga vol tradities en cultuur. Op weg naar de hermitage en het kasteel voel je de eeuwenlange legendes.

Waar ligt Cártama

Cártama ligt op 19 km van de stad Malaga met een bevolking van 26.259 inwoners. De grootte van het gebied is 105,10 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Cártama

De Feniciërs noemden deze regio “Cartha” wat verborgen of verborgen plaats betekent.

Inwoners van Cártama

De inwoners worden “Cartameño of Cartameña” genoemd.

Waar te parkeren in Cártama

We hebben geen problemen ondervonden bij het parkeren. Aan de ingang van het dorp staat zijn er verschillende parking zones.

Bezienswaardigheden en monumenten in Cartama

  • Hermitage van Nuestra Señora de los Remedios: Aan de voet van het kasteel bevindt zich de kluis die werd gebouwd na de legendarische verschijningen van de Maagd en met de groei van de toewijding van Nuestra Señora de los Remedios na de epidemie van 1579. Er zijn twee paden van toegang, is de eerste de moeilijkste traditionele weg die in het dorp begint, en de tweede moderner die gemakkelijker toegankelijk is en barrières voor mensen met enige moeite wegneemt. de kluis bestaat uit een enkel schip, de ingang is opgetrokken uit roodachtige baksteen met de inscriptie met de naam van de Maagd. De klim dient als uitzichtpunt over naburige steden zoals Álora, Pizarra, Almogía en Alozaina.Ermita de Nuestra Señora de los Remedios Cartama
  • Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Los Remedios CoronadaSantuario de Nuestra Señora de los Remedios Cartama
  • Museum van Onze Lieve Vrouw van de Gekroonde Remedies: Gelegen in de kerk van San Pedro Apóstol. Het museum werd ingehuldigd in 2007, op 23 april, wat samenvalt met het feest van de patroonheilige. De collectie herbergt juwelen, vaandels, kronen, foto’s uit de 18e eeuw van alle evenementen die verband houden met de patroonheilige van het dorp. De kamer heeft een tentoonstelling van alle bezittingen en voorwerpen die verband houden met de patroonheilige. Ongeveer veertig mantels verfraaien de kamer, deze mantels van verschillende kleuren en materialen worden geschonken door toegewijden uit alle hoeken, ook uit landen in Amerika. Het museum bewaart ook de oude machines van de oude klok in de klokkentoren uit de 19e eeuw.
  • Kapel van Sierra Gabrilgalia
  • Castillo de Cártama Vista desde Castillo de Cartama Malaga
  • Kerk van San Pedro: Na de herovering door de katholieke vorsten werd in 1502 een kerk gebouwd op de oude moskee op het centrale plein. Op dit moment is het gewijd aan San Pedro de Apóstol, maar in het verleden ging het naar Santa María de la Encarnación. In het jaar 1505 was het werk voltooid, waarbij de tempel gevormd door 3 beuken de constructie was in een neo-Mudejar-stijl met Renaissance, Gotische en Mudejar-elementen. Binnenin, in de hoofdkapel, is de belangrijkste afbeelding de Virgen de los Remedios, patroonheilige van Cártama. Bij de restauraties in 2005 zijn schilderijen ontdekt die sinds het begin van de 19e eeuw de toren sieren.Iglesia San Pedro Apóstol Cartama Malaga
  • IJzeren brug over de rivier de Guadalhorce
  • Romeinse brug en aquaduct
  • Pilar Alto-fontein Fuente Pilar Alto Cartama

Voor meer informatie over Cártama Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.