Cartama Pueblo Iglesia Malaga

Cártama

Cártama bestaat uit het dorp en Estación de Cártama. in de buurt van en grenzend aan de stad Malaga. Cártama-dorp vol tradities en cultuur met een route naar de hermitage en het kasteel waar je de oude legendes kan voelen. Estación de Cártama dat het modernste deel vertegenwoordigt met bars, restaurants en vrije tijd.

Waar ligt Cártama

Cártama ligt op 19 km van de stad Malaga met een bevolking van 26.259 inwoners. De grootte van het gebied is 105,10 vierkante kilometer.

Herkomst van de naam Cártama

De Feniciërs noemden deze regio “Cartha” wat verborgen of verborgen plaats betekent.

Inwoners van Cártama

De inwoners worden “Cartameño of Cartameñagenoemd.

Curiositeiten van Cartama

De film Yo quiero ser torero” werd in het dorp opgenomen, met in de hoofdrol het duo Sacapuntas.

Waar te parkeren in Cártama

We hebben geen problemen ondervonden bij het parkeren. Aan de ingang van het dorp staat zijn er verschillende parking zones.

Bezienswaardigheden en monumenten in Cartama

Cártama verdeeld in twee zones: Cártama Pueblo en Estación de Cártama, de ene herbergt de tradities en oorsprong van het gebied en de tweede beslaat de moderne wijk met bars en trendy restaurants. Vervolgens laten we u de meest opvallende monumenten achter:

CÁRTAMA PUEBLO

 • Hermitage van Nuestra Señora de los Remedios: Aan de voet van het kasteel bevindt zich de kluis die werd gebouwd na de legendarische verschijningen van de Maagd en met de groei van de toewijding van Nuestra Señora de los Remedios na de epidemie van 1579. Er zijn twee paden van toegang, is de eerste de moeilijkste traditionele weg die in het dorp begint, en de tweede moderner die gemakkelijker toegankelijk is en barrières voor mensen met enige moeite wegneemt. de kluis bestaat uit een enkel schip, de ingang is opgetrokken uit roodachtige baksteen met de inscriptie met de naam van de Maagd. De klim dient als uitzichtpunt over naburige steden zoals Álora, Pizarra, Almogía en Alozaina.Ermita de Nuestra Señora de los Remedios Cartama
 • Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Los Remedios CoronadaSantuario de Nuestra Señora de los Remedios Cartama
 • Museum van Onze Lieve Vrouw van de Gekroonde Remedies: Gelegen in de kerk van San Pedro Apóstol. Het museum werd ingehuldigd in 2007, op 23 april, wat samenvalt met het feest van de patroonheilige. De collectie herbergt juwelen, vaandels, kronen, foto’s uit de 18e eeuw van alle evenementen die verband houden met de patroonheilige van het dorp. De kamer heeft een tentoonstelling van alle bezittingen en voorwerpen die verband houden met de patroonheilige. Ongeveer veertig mantels verfraaien de kamer, deze mantels van verschillende kleuren en materialen worden geschonken door toegewijden uit alle hoeken, ook uit landen in Amerika. Het museum bewaart ook de oude machines van de oude klok in de klokkentoren uit de 19e eeuw.
 • Kapel van Sierra Gabrilgalia
 • Castillo de Cártama Vista desde Castillo de Cartama Malaga
 • Kerk van San Pedro: Na de herovering door de katholieke vorsten werd in 1502 een kerk gebouwd op de oude moskee op het centrale plein. Op dit moment is het gewijd aan San Pedro de Apóstol, maar in het verleden ging het naar Santa María de la Encarnación. In het jaar 1505 was het werk voltooid, waarbij de tempel gevormd door 3 beuken de constructie was in een neo-Mudejar-stijl met Renaissance, Gotische en Mudejar-elementen. Binnenin, in de hoofdkapel, is de belangrijkste afbeelding de Virgen de los Remedios, patroonheilige van Cártama. Bij de restauraties in 2005 zijn schilderijen ontdekt die sinds het begin van de 19e eeuw de toren sieren.Iglesia San Pedro Apóstol Cartama Malaga
 • IJzeren brug over de rivier de Guadalhorce
 • Romeinse brug en aquaduct
 • Pilar Alto-fontein Fuente Pilar Alto Cartama

Gastronomie van Cártama

 • Salchichón de Cártama: Prolongo-worsten worden al meer dan 200 jaar in Cártama gemaakt. Oorspronkelijk een recept van een Italiaanse familie die zich in Spanje vestigde, maar het Italiaanse recept mislukte vanwege de hoge luchtvochtigheid. De Genuese familie arriveerde in Cártama om een ​​gedroogde en harde worst te produceren. Maar de vochtigheid van de Guadalhorce-vallei verpestte hun traditionele recept, omdat de worst niet uitdroogde. Maar het zachte recept viel in de smaak en het originele recept werd nog steeds gemaakt, wat een geweldige referentie was.
 • Torta Cartameña: Vervaardigd sinds 1948. Origineel van de San Miguel Confectionery gevestigd in Juan Carlos I straat nummer 56. Het zijn traditionele zoetigheden met amandelen, hazelnoten, meel, eieren en reuzel.

Voor meer informatie over Cártama Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.