Alcuacin Pueblo

Alcaucín

Het dorp Alcaucín aan de voet van de Sierra Tejado grens met Granada, behaagt bezoekers met de charme van zijn smalle straatjes, witte huizen en zijn eeuwige fontein van de vijf pijpen voor degenen die de grote liefde niet vinden.

Waar is ligt Alcaucín

Alcaucín ligt 54 km van de stad Malaga met een bevolking van 2.239 inwoners. De grootte van het gebied is 45,1 vierkante km.

De oorsprong van de naam Alcaucín

Alcaucín komt van het Arabische al-qawsayn wat “de bogen” betekent, waarschijnlijk vanwege het bestaan van een aquaduct in het gebied.

Gentilicio de Alcaucín

De inwoners worden “alcaucimeño of alcaucimeña” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in Alcaucín

Zalia Kasteel: gebouwd door de Feniciërs en herbouwd door de Arabieren. De naam van het kasteel komt van koningin Zalia die dagelijks naar de rivier ging om te baden. Tijdens en na de opstand van de Moren van de herovering werd het kasteel een gevangenis voor de Moren die in opstand kwamen. Zalia Kasteel Alcaucin Malaga

Stad Zalia: De stad Zalia stond op de tafel met dezelfde naam, bij de poorten van de Zafarraya-pas. Het kan worden geïdentificeerd met de Fenicische stad Tagara.

Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans: De tempel op het constitutioneelplein werd voltooid in 1732. De tempel bestaat uit twee ruimtes gevormd door drie halfronde bogen. De afbeeldingen die het herbergt is La Virgen de los Dolores en de Nazareno uit de 19e eeuw. Maar ook een afbeelding van een Onbevlekte Ontvangenis, en een kind Jezus uit de 18e eeuwse.Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans

Hermitage van Jesús del Calvario: gebouwd en gesticht in de 18e eeuw in barokstijl door Ana de Béjar. De kluis bevindt zich naast de begraafplaats van het dorp. De kluis leed tijdens de burgeroorlog meerdere keren schade, waarvan een groot deel na het conflict werd herbouwd.Hermitage vanJesús del Calvario Alcaucin Malaga

Fuente de los Cinco Caños: Fountein van de vijf pijpen, De exacte datum van constructie is niet bekend, maar het huidige uiterlijk is te danken aan de restauratie eind jaren 90. Volgens de legende ontmoet je een jongeman uit de stad als je uit de middelste pijp drinkt.Fountein Cinco Caños Alcaucin Malaga

Recreatiegebied El Alcázar: Het is een recreatiegebied met goede voorzieningen, gelegen aan de oever van de rivier de Alcaucín, met zijn kleine watervallen en de dichte begroeiing eromheen, zijn enkele van de natuurlijke attracties van deze mooie en charmante plek.

Geschiedenis van Alcaucín

Na enkele opgravingen in 1983 in de Guaicos-grotten en Espino-schuilplaats in de Boquete de Zafarraya, toont het een aanwezigheid van Neanderthalers in het gebied 30.000 jaar geleden. Tijdens de Fenicische tijd werd het fort van Zalia gebouwd, dat later in de moorse tijd het kasteel werd zoals we het nu kennen.

Alcaucín werd misschien geboren als boerderij vanwege de nabijheid van het kasteel. In 1485 werd het kasteel veroverd door de katholieke Koningen. Na de incidenten tijdens de Moorse opstand in 1569 werd het kasteel omgebouwd tot gevangenis.

In de zestiende eeuw was Alcaucín grootendeels een Moors dorp, het dorp bleef ontbevolkt acthter na de opstand en verdrijving van de morisken.

Tussen de 16e en 17e eeuw is er niet veel documentatie of informatie. De aardbeving van 25 december 1884 veroorzaakte meerdere mensen- en woningverliezen omdat, volgens de chronologie, de reddingsoperatie werd belemmerd door de grote hoeveelheid sneeuw.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog heeft de burgerbevolking van Alcaucín de verbranding van het kerkarchief te kunnen voorkomen, zodat het intact bleef.

Voor meer informatie over Alcaucín Dorp: bezoek de website van het stadhuis