El Burgo Dorp Malaga

El Burgo

El Burgo, een wit dorpje omgeven door de omgeving van het Sierra de las Nieves Nationaal Park, een odyssee voor natuurliefhebbers.

Waar is El Burgo gelegen

El Burgo ligt op 70 km van de hoofdstad van Malaga met een bevolking van 1.800 inwoners. De grootte van het gebied is 118,35 vierkante km.

De oorsprong van de naam El Burgo

De oorsprong van de naam van het dorp is onzeker.

Er zijn verschillende theorieën:

  • Sommigen geloven dat het afkomstig is van het Griekse woord “Purgos” wat toren betekent.
  • Een andere die afkomstig is van de Germaanse etymologie “Barugs“.
  • El Burgo is afgeleid van het Arabische woord “El Borch“, dat ook gelijk staat aan het woord “toren“.

Gentilicio van El Burgo

De inwoners worden “burgueño of burgueña” genoemd.

Monumenten en bezienswaardigheden in El Burgo

  • Kerk Nuestra Señora de la Encarnación: De tempel dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd bovenop een oude moskee die bij het fort hoorde. De kerk bestaat uit drie beuken, gescheiden door pilaren. Het middenschip valt op door zijn houten plafond. Binnenin herbergt het de afbeeldingen van Onze Lieve Vrouw van de Menswording, Sint-Augustinus, Maagd van Smarten en Onze Vader Jezus.Iglesia de Nuestra Señora del Rosario El Burgo Malaga
  • Kerk van San Agustín: De tempel gelegen in Calle Enmedio werd gebouwd tussen 1950 en 1952. De kerk werd gebouwd op de plaats van twee oude huizen en de patio van de priester werd gebouwd op de plaats van een oude molen die toen niet meer rendabel was. In de naoorlogse jaren waren economische fondsen schaars, donaties en medewerking werden gevraagd aan de burgerij om het dak van de kerk te kunnen bouwen. Het idee was niet om de Kerk van de Menswording te vervangen, maar om de toegang voor ouderen en mensen met loopproblemen te vergemakkelijken. Toen de kerk op 27 april 1952 werd ingewijd, was het priesterhuis nog niet voltooid en op die plaats waren twee 12-jarige kinderen aan het spelen en ze vonden een “metalen bal met een ring”, de kinderen trokken aan de ring en stierf, een van hen en een andere zwaar gewond. We belichten vanuit de kerk het altaarstuk, het hart van Jezus boven op de klokkentoren, San Agustín, La Virgen de Fátima, San José en de gekruisigde.
  • Monument Bandiet Pasos LargosMonumento Bandolero Pasos Largos El Burgo Malaga
  • Puente Nuevo, Nieuwe BrugPuento Nuevo El Burgo Malaga
  • FonteinFuente de la Villa El Burgo


Voor meer informatie over El Burgo Dorp: bezoek de website van het gemeentehuis.