Alfarnate Ville Malaga

Alfarnate

Alfarnate, mellan berg och körsbärsträd med arabiskt ursprung, där den gamla Camino Real till Granada skapade legender om banditer som passerade genom staden. Varje år är landskapet klädt i rosa med tusentals körsbärsblommor. Körsbär är en del av stadens ekonomiska motor, där körsbärsdagen och Sakura-festivalen firas tillägnad denna fantastiska frukt varje år.

Var ligger Alfarnate

Alfarnate ligger 50 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 1.069 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 34 kvadrat km.

Ursprunget till namnet Alfarnate

Alfarnate kommer från Arabiska ”Al-farnat” som betyder ”mjölk kvarn”.

Demonym av folket i Alfarnate

Invånarna kallas för ”alfarnateño eller alfarnateña”. På grund av en legend är de också kända som ”palancos”.

Märkvärdheter om Alfarnate

  • Under månaderna mars och april pryder körsbärsträdet landskapet med sina vackra blommor och blir en turistattraktion.

Monument och sevärdheter i Alfarnate

  • Gamla rådhuset: Byggt på 1500-talet är det det äldsta i provinsen Malaga. Tidigare var det kommunal deposition där betalningen av skatter i natura gjordes. Efter en större restaurering på fasaden upptäcktes de halvcirkelformiga bågarna som hade gömts ute i århundraden, liksom tegelbanor som täcker hela fasaden.

  • Hermitage de Nuestra Señora de Monsalud:
  • Santa Ana-kyrkan: Det exakta datumet för kyrkans skapande är okänt men den historiska kronologin drar slutsatsen att den byggdes omkring 1505, från dokument så vet vi att denna församling var en av de viktigaste av Axarquía på 1500-talet eftersom den betalade stora mängder av hyllning. Mudejar-tornets uppskattning av tre höjder och templet består av tre skepp åtskilda av halvcirkelformade bågar. Under det spanska inbördeskriget 1936 förstördes altarna, klockorna och dokumenten, några dopböcker sparades. I början av XXI-talet återställdes tornets inre och templet i allmänhet.
  • Museum of Old Toys: Permanent museum för gamla leksaker sedan 2010 beläget på Calle Cruz 13 i centrum av staden. Samlingen ligger i ett stadshus, den rymmer leksaker från 1870 till 1970, hundra års historia. Det är nödvändigt att boka tid i förväg.Museo Juguetes Antiguo Alfarnate Malaga

Att äta och dricka i Alfarnate

  • La venta de Alfarnate: En värdshus-restaurang som dateras från 1200-talet och anses vara det äldsta ”värdshuset” i Andalusien. På denna plats har genom hela dess historia passerat många karaktärer, från banditer, artister, målare och till och med kung Alfonso XIII. På 1800-talet inrättades ett rum som en fängelsecell (som fortfarande bevaras) för fångar, där banditen Luis Candela stannade en natt 1824. Andra legendariska banditer som ”Bizco del Borge” eller ”El Tempranillo” har passerat genom detta värdshus. Vägen där värdshuset ligger är den gamla Camino Real som förbinder Granada och Malaga. För närvarande är det ett restaurangmuseum som bevarar legendernas magi som omger denna plats.

Evenemang och festligheter i Alfarnate

  • Sakura: En japansk fest i april, för att hedra körsbärsblomningen. Sakura är namnet på den japanska körsbärsblomman. Under dagarna är huvudgatorna dekorerade med ornament relaterade till körsbärsträdet och delar av Japan. Det finns workshops, parader, kampsportsutställningar, danser åtföljda av glädje genom gatorna.Sakura Festival Japones Fiesta Alfarnate