Alcuacin Village

Alcaucín

Alcaucín är en stad i Axarquía-området vid änden av Sierra de Tejada, varifrån vattnet rinner till byns många fontäner och källor.

Vart ligger Alcaucín

Alcaucín ligger 54 km från Malagas huvudstad med en befolkning på 2.239 invånare. Den kommunala termen har en dimension på nästan 45,1 km kvadrat.

Ursprunget till namnet Alcaucín

Alcaucín kommer från Arabiska ”al-qawsayn” som betyder ”bågarna”, troligen på grund av akvedukten som finns i området.

Demonym av folket i Alcaucín. 

Invånarna kallas för “alcaucimeño eller alcaucimeña”.

Monument och sevärdheter i Alcaucín

  • Zalia Castle: Byggt av Fenicierna och återuppbyggt av Araberna. Slottets namn kommer från drottningen Zalia som dagligen gick ner till floden för att bada. Under och efter Morernas uppror för återövringen blev slottet ett fängelse för Morerna som gjorde uppror.

  • Zalia City: Staden Zalia var i området med samma namn, vid portarna till Zafarraya Pass. Det kunde identifieras med den Feniciska staden Tágara.

  • Nuestra Señora del Rosario-kyrkan: Templet på konstitutionstorget stod färdigt 1732. Templet består av två nav som bildas av tre halvcirkelformade bågar. Bilderna det rymmer är La Virgen de los Dolores och Nazareno från 1800-talet. Också en bild av en obefläckad befruktning och en Jesusbarn från 1700-talet.

  • Eremitaget från Jesús del Calvario: Byggt och grundat på 1700-talet i barockstil av Ana de Béjar. Eremitaget ligger intill stadens kyrkogård. Eremitaget fick flera skador under det spanska inbördeskriget, mycket av det byggdes om efter konflikten.

  • Fuente de los Cinco Caños: De fem rörens fontän, inget exakt datum för dess konstruktion är känt, det nuvarande utseendet beror på restaureringen i slutet av 90-talet. Legenden säger att om du dricker från mittröret kommer du att träffa en ung man / tjej från byn.

  • El Alcázar rekreationsområde: Detta är ett rekreationsområde med bra faciliteter, beläget vid stranden av floden Alcaucín, som med sina små vattenfall och den täta vegetationen som omger den är några av de naturliga attraktionerna i denna charmiga, charmiga plats.

För mer information om Alcaucín Pueblo, besök stadshusets webbplats.